Skip to content

Column Popnieuws: Oude Glorie springlevend

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 11-03-2010

Je zou kunnen denken dat een band, die in 1994 op alle grote festivals als Pinkpop, Roskilde en Werchter stond, helemaal over is. Dat is duidelijk niet het geval met het Britse Senser, dat zaterdag 13 maart in Xinix speelt. Senser was op zijn top in 1994 toen het album Stacked Up uitkwam met een combinatie van metal, triphop en beats. Senser kenmerkt zich bovendien door de politiek geladen teksten. Even was de band uit de running om in 2003 de draad weer op te pakken en enthousiast een herstart te maken. Het gezicht van de band wordt gevormd door zangeres Kerstin Haigh (ze speelt ook viool) en rapper/zanger Heitham Al-Sayed. Recensies geven aan, dat de sound van de band het best uitkomt op het podium Senser doet vier concerten in Europa (drie in Nederland) en gaat daarna teruggaat naar de UK. Vorig jaar verscheen het vierde album, How to Battle. De hit Age of Panic uit de begintijd moet iedereen kennen. Aanvang 22.30 uur.

Vierde ronde

In het Huijs van Breughel in Gorcum is zaterdag 13 maart de vierde voorronde van De Rockslag bij Gorcum. Een overwinning geeft recht op een deelnamebewijs aan de finale, die op plaatsvindt op vrijdag 17 april. DivaDown, Roadsign an Ablaz plaatsten zich al. Het Sleeuwijkse Sugar Sweet, Devun (heropgericht) en Straight Unicorn (uit Sliedrecht) starten zaterdag om 22.00 uur om het de jury moeilijk te maken. Uitslag om 01.00 uur.

Clip

Profuna Ocean (binnenkort in finale Beach Battle in Schevingen) heeft een officiƫle videoclip gemaakt. Het nummer Lost Inside (The Landscape) is via You Tube en via de website van de band (www.profuna-ocean.com) te bekijken. De teller staat al boven de 800. Lost Inside is afkomstig van het album Watching The Closing Sky van de symfonisch rockband. Blauw zwarte live opnamen worden in de clip afgewisseld met blauw zwarte straatbeelden. Profuna Ocean doet het goed op de podium, want de band heeft een flinke serie optredens staan.

Meer columns van Piet van Vugt: