Skip to content

Column Popnieuws: Dubbele electro in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 10-12-2009

Poppodium Xinix heeft zaterdag 12 december twee Noorderslag bands op het podium staan. Daily Bread en Lola Kite spelen beiden tijdens de editie 2010. Daily Bread was ook vorig jaar al in Groningen te zien. In de tussentijd werd ook de Kleine Prijs van Friesland gewonnen. De band meldde zich af voor de voorronde van De Grote Prijs 2009, omdat de bandopstelling (drums vooraan), niet geaccepteerd werd. Daily Bread maakt pittige electro, was te zien in Schotland, Zwitserland en De Wereld Draait Door. Inmiddels werd een eerste cd uitgebracht, die de titel Well You’re not invited meekreeg. Daily Bread maakt gebruik van de meest waanzinnige effecten en hulpmiddelen. Lola Kite zit ook in het electro en noise circuit. Hun muziek krijgt de omschrijving live-electronica/happy hardcore. Net als Daily Bread bestaat Lola Kite uit drie jonge muzikanten. De optredens beginnen om 22.00 uur. Mis het niet!

Rockslag leeft!

De Rockslag bij Gorcum start op zaterdag 19 december met de 13e editie. Opnieuw worden de vier voorronden gehouden in Het Huijs van Breughel in de Knipsteeg in Gorcum. De vier winnaars spelen in een finale, die op 3 april plaatsvindt. Hoofdprijzen zijn studiotijd en optreden op Wantijpop in Dordrecht. Voor de eerste ronde zijn FAR (uit de as herrezen na 50 jaar Popmuziek in Gorcum), Strangers on this Earth en Ablaze geselecteerd. Aanvankelijk stond Dickie & the Subtielloos, één van de eeuwige deelnemers, ook voor de eerste ronde geselecteerd. Misschien komt die band later. Inschrijven voor de Rockslag is nog mogelijk: info + geluid + foto naar Rockslag, Postbus 1012, 4200 CA Gorinchem. Overige voorronden: 23 januari, 6 februari en 13 maart.

Roots

Bij Xinix Rootscafe spelen vrijdag 11 december de gitaristen Philip Kroonenberg en Rob Roemers. Kroonenberg is geen onbekende voor Xinix, omdat hij met Personel (en Ad Vanderveen) het oude Xinix aandeed. Hij speelt een repertoire van broeierige gitaarsongs, die voorzien zijn van teksten die over het leven gaan: geboorte, dood en liefde. Rob Roemers assisteert Kroonenberg. Hij speelt normaal gesproken in de band van singersongwriter Lonneke Kruisbergen. Xinix Rootscafe begint altijd om 21.30 uur en is een “seated” concert.

Meer columns van Piet van Vugt: