Skip to content

Column Popnieuws: Backyard werkt aan nieuwe EP

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 10-07-2008

De regionale band Backyard is bezig met een nieuwe EP. De vijf nummers, die er op komen zijn bekend en de eerste opname zijn al gemaakt. Backyard is een zes persoonsband, waarvan een deel van de muzikanten in Leeuwarden studeert. Één van die muzikanten is grondlegger Tim Ouburg, afkomstig uit Sleeuwijk en voor het grootste deel verantwoordelijk voor de composities. Backyard won in april De Bandstrijd, een jaarlijkse wedstrijd voor popbandjes in De Tavenu in Waalwijk. De overwinning geeft recht op een optreden op het festival Power2Move, dat komende zomer in Waalwijk plaatsvindt. Backyard heeft verder een interessant optreden in Leiden in het vooruitzicht. Op 28 juli wordt meegedaan met de wedstrijd Het Talentjacht. De band vaart dan door de grachten van Leiden om bij vier café’s in wedstrijdverband een optreden te gaan verzorgen.

Andere naam

E-Legal is geen E-Legal meer. Het hiphop trio, afkomstig uit Sleeuwijk, Werkendam en Gorinchem had problemen om de rechten op de naam vast te leggen. De band heeft nu gekozen om op te gaan treden als Poeha & TomTom. Die namen werden eerder als “nicknames” voor de muzikanten gebruikt. Derde lid van de band is ShockDemon. De naam E-Legal zal in mindere mate nog wel gebruikt worden. Poeha & TomTom staat volgens informatie op hun website geprogrammeerd voor de Zomerfeesten 2008 in Gorinchem. Het officiële programma van de Zomerfeesten geeft daar echter geen info over. Wel heeft zaterdag 30 augustus wel een duidelijk hiphop karakter. Poeha & TomTom zal van leer moeten trekken om de juiste publiciteit te krijgen.

Leaf

Nu we toch in Gorcum zijn: Het optreden van Moke op de Zomerfeesten is zoals bekend gecancelled. De in Karl Lagerfeld pakken gestoken rockband wordt vervangen door Leaf. Die band straalt “een zomerse schwung uit, die je zin geeft in een standfeestje”, zo beschrijft de organisatie de vrij nieuwe band uit Utrecht. Het optreden van Leaf is op vrijdag 29 augustus. De Zomerfeesten besteden overigens ook aandacht in aan regionale muziek, maar daarover later meer.

Meer columns van Piet van Vugt: