Skip to content

Column Popnieuws: Sixties sound in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 08-04-2010

Sixties sound in Xinix. Je kunt het zaterdag 10 april meemaken als de Rotterdamse band The Madd er speelt. Na het afgelaste optreden van januari nu met een kersverse bassist. The Madd speelt frisse, uptempo sixties songs, zowel obscure covers als eigen nummers. De covers zijn niet van de eigen nummers te onderscheiden en andersom: alles strak en puntig, zoals dat klonk in die tijd. The Madd speelt binnenkort met het Metropole orkest de LP’s Sergeant Pepper en The Magical Mystery Tour van The Beatles in de HMH. Kort daarna gaat de band naar Italie, Spanje en Engeland voor een aantal optredens. In september verscheen de CD The Madd are pretty quic met de singel Good Evening Girl. Het optreden begint om 22.30 uur.

Roots

JP den Tex en Yvonne Ebbers spelen in Xinix onder de noemer Roots Cafe op vrijdag 9 april. Het is een singersongwriterconcert waarbij de “muzikale zwerver” den Tex eigen songs brengt en zorgvuldig uitgekozen covers van Bob Dylan en Little Feat. Yvonne Ebbers assisteert den Tex. Zij werd geschoold op de Tilburgse rockacademie en stond in het duo Liesbet in de finale van De Grote Prijs. Jan Piet den Tex (geb. ongeveer 1950) groeide op in Sleeuwijk, zodat mogelijk leeeftijdgenoten hem nog herkennen. De zanger/gitarist is meestal te zien in theaters, zo ook komend najaar als de cd American Tune op het programma staat. Maar dezelfde set wordt vrijdag in Xinix gespeeld. Aanvang 21.30 uur.

Krop

Schenkerij de Teerkamer werpt zich weer helemaal op de livemuziek. Twee weken terug speelde de bluesband Sugar Mama. Zaterdag 10 april staat Gorcummer Ron Krop op het podium in de band Flight Bluesband, waarin Andre Valkering de leiding heeft. Valkering speelde altijd met pianist Rob Hoeke en na dienst overlijden met de zoon van Rob, Ruben Hoeke. De Flight Bluesband staat garant voor een swingende set van blues, boogie woogie en rock & roll. Het optreden begint om 21.30 uur, entree is gratis. Op 8 mei speelt Troy Torino in de Teerkamer.

Over de Burg

SLIM gaat zaterdag 10 april met drie bands de brug weer over. Het festival SLIM Over de Brug vindt ditmaal plaats in Genesis, Buiten de Waterpoort. Voorheen was de lokatie de Haarhorst. Ook nu weer treden er drie bands op: Salvador, Paradox Soul en Bite the Bullet. Om 21.00 uur barst het geweld los!

Meer columns van Piet van Vugt: