Skip to content

Column Popnieuws: Regionale muziek centraal

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 10-04-2008

Komend weekend is er veel te doen voor de regionale muzikanten. Het wordt een strijd om publiek naar je toe te halen. Vrijdag 11 april is het maandelijkse SLIM in de Lift in Xinix. Net als vorige maand spelen ditmaal drie bands: Highway49, dat zich georiënteerd heeft op wat oudere muzieksoorten als rock en blues en daar een eigentijdse invulling aan geeft. De muzikanten komen uit Woudrichem en omstreken. Dickie & the Subtiellloos komt van over de noordelijke brug en speelt old school punk: meestal lekker rommelig en voorzien van Nederlandstalige teksten. In de tijd van de wielerklassiekers zal het nummer Tom Boonen niet ontbreken. Een vreemde eend in de bijt is Sunday Violence, dat een try out doet. De oud muzikanten van Krezip, Wealthy Beggar, Supersonic en Jaya The Cat spelen in de stijl van Muse en Queens of the Stone Age. Aanvang 21.00 uur, entree gratis. Verderop meer regionaal nieuws.

Rock en bluesy

Het trio T99 is zaterdag 12 april in Xinix in Nieuwendijk. De drie muzikanten maakt een mix van blues, roots en rock, waarbij Afrikaanse en Oost Europese elementen aan toegevoegd zijn. Er wordt gebruikgemaakt van authentiek instrumenten als de staande bas en geluid voortbrengende attributen als emmers en dozen. De band gaat in mei naar Engeland voor een radio optreden. Het laatstverschenen album, Vagabonds werd daar kortgeleden uitgebracht. Vagabonds (2007) is de vierde cd van T99. In juli wordt opgetreden op het vermaarde bluesfestival in Peer (B). In het voorprogramma spelen Woody & Paul: oude blues met folk en countryklanken. De Eindhovenaren trokken onlangs een slagwerker als 3e bandlid aan. Aanvang 22.00 uur.

Festivals

De regionale bands gaan zaterdag 12 april het land in. SLIM organiseert dan SLIM in Elektra in het gelijknamige jongerencentrum in Sliedrecht. Daar spelen Moments Gate (metal/progrock), Angel In A Box (punkrock) en Opvoeding (punk), aanvang 22.00 uur. In de Haarhorst in Gorinchem is zaterdag het festival Bliekenpop met FawakaBrothers (hiphoppunk), Frozen Flames (stevige rock) en opnieuw Highway49 (bluesrock). Aanvang 20.00 uur. Een pendelbus is misschien een oplossing overal wat van te kunnen zien.

Meer columns van Piet van Vugt: