Skip to content

Column Popnieuws: Rude Boy terug

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 10-03-2011

In Xinix wordt zaterdag 12 maart surfrock geserveerd. De band The Phantom Four, een voortzetting van The Treble Spankers, treedt dan op met als zanger/entertainer Patrick Tilon, oftewel Rudeboy oftewel the Arguido. The Treble Spankers hielden in 1997 op te bestaan, toen gitarist Frank Gerritsen RSI kreeg. In 2000 ging Phantom Frank door met een nieuwe band, waar zich later Rudeboy bij aansloot. Het was een goedgekozen samenwerkingsverband, omdat The Phantom Four instrumentaal was en Rudeboy het klappen van de zweep als vocalist kende (Urban Dance Squad, The League of the XO Gentleman en Club of High Eyebrows). Het wordt dus knallen in Xinix met sixties gitaren, een superstrakke ritmesectie en een ontketende Rudeboy. Aanvang 22.30 uur. Er is ook nog een wedstrijd verbonden aan het optreden van TPF en The Arguido.

Rockslag

In het Huijs van Breughel in Gorcum is het zaterdag 12 maart weer Rockslag. De jury kiest uit Raise, The Alkaloids en duke Nozém & the Dirty Downstrokes. Altijd een spannende strijd en meestal discussie over de uitslag van de jury. Dat laatste hoort erbij, want ieders smaak is nou eenmaal anders en de jury heeft het laatste woord. De winnaar van 12 maart voegt zihc bij het kwartet Refection, Fexet, One Night Band en TerRa. Het vijftal strijd op zaterdag 16 april om de prijzen. Zaterdag speelt de eerste band om 22.00 uur, uitslag om 01.00 uur.

Deze jongen

Van een heel andere orde is het optreden van Gerard van Maasakkers bij Xinix Rootscafe op vrijdag 11 maart. De Brabander zorgt altijd voor volle theaterzalen en ditmaal is Xinix ook uitverkocht. Van Maasakkers treedt op met zijn Vaste Mannen maat Harry Hendriks, op gitaar.

Feestje

Het afscheidsfeestje van The FawakaBrothers wordt een echt feest, nu de band De Theezakjes als voorafje gaan dienen. Het kwartet imponeerde op het SLIM Herfstfestival met een enerverende op de Raggende Manne gelijkende show. Voeg het enthousiasme van the Fawaka's er aan toe en een vol Xinix (kan niet anders, want je ziet de FB's nooit meer samen) gaat geheel uit zijn dak. Nog wachten tot 9 april

Meer columns van Piet van Vugt: