Skip to content

Column Popnieuws: Vette ska in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 9-12-2010

Poppodium Xinix heeft zaterdag 11 december het samenwerkingsverband van de skaband The Palooka's en Van Kantoen zanger Bazz Barnasconi op het podium staan. De twee vonden elkaar bijna twee jaar terug en besloten samen een spetterende band op te richten die de naam Bazzookas kreeg. Dat resulteerde al heel snel in de EP “Supervette sixpack” met de single “Doe het dan zelf”. Dit jaar kwam de band pas echt op stoom en stond meer dan vijftig keer op het podium, waaronder Zwarte Cross, Parkpop en Appelpop. Bazzookas is een echte skaband, compleet met vette blazers. Op het repertoire staat nieuw werk, maar ook nummers van The Palooka's en Van Katoen. Die van Van Katoen hebben een stevige skasaus gekregen natuurlijk. Aanvang 22.30 uur.

Bazzookas

Music Party

Wie het allemaal wat rustiger aan wil doen, kan terecht in De Elzenhof in Dalem, waar ded achtste editie van de Free Acoustic Music Party plaatsvindt. Diverse, vooral akoestische, muzikanten treden met de eigen band en in andere formaties op, terwijl er in de foyer unplugged gejamd kan worden. De organisatie streeft naar een gemoelijke sfeer. Aanvang 14.00 uur, doorlopend muziek en geen entree.

Akoestisch

Bij Xinix Rootscafe speelt vrijdag 10 december de Dordtse singersongwriter Michael de Jong. De Jong gaf twee jaar terug aan, om tijdens zijn afscheidstoernee opnieuw Xinix aan te willen doen. Onduidelijk is of het optreden van de Jong valt in zijn afscheidstoernee, maar duidelijk is dat de gezondheid van de muzikant het niet toelaat dat er veel opgetreden wordt. Het optreden in Xinix is pas het tweede dit jaar. Michael de Jong deed inspiratie op voor zijn doorleefde, intense songs in de Vs, waar het lange tijd woonde. Hij trad op met grootheden als Jerrty Garcia, Albert Collins en Joh Lee Hooker, wat aangeeft, dat de Jong min of meer in de blueshoek zit. Het optreden begint stipt om 21.30 uur.

Akoestisch 2

In de Schuilkerk in Gorinchem (Langendijk) speelt zondag 12 december Sistermoon om 14.30 uur, dat voornamelijk akoestische ballads, soul en funk speelt.

Meer columns van Piet van Vugt: