Skip to content

SLIM Herfst Festival 2019 9 & 16 November

 

JAWEL! Het is weer tijd voor het SLIM Herfst Festival! Verdeeld over twee avonden brengen regionale artiesten verschillende muziekstijlen ten gehore. Live muziek, warmte, prachtige herfstdecoraties en gezelligheid! Allemaal afkomen dus!

 

Zaterdag 09 november 2019

20:00 tot 20:30 The Cold Turkeys - Rock Covers

Wij zijn als The Cold Turkey een gezellige groep die het super vind om u te vermaken. Dit doen wij door terug te gaan naar de 60's tot de 90's. Door een geweldige combinatie tussen u en ons proberen wij elk optreden weer tot een spektakel te brengen! 

20:50 tot 21:35 Meadows - Alternatieve Rock

The Meadows is een jonge alternatieve rockband uit de Alblasserwaard. De energieke sound blijft zich vernieuwen en wordt goed ontvangen door het publiek. Na 2 jaar zich verscholen te hebben in hun repeteerhok laten ze zich eindelijk zien aan de buitenwereld. In maart 2019 brachten ze hun eerste demo online uit bestaande uit drie tracks: Time Is Chasing Me, Audio & Travelling Through Space. Als je houdt van frisse energieke en melodieuze rock is deze band een must om te zien en horen!
Bandleden
Zanger en gitarist:             Martijn Bos (22 jaar)
Lead gitarist en 2e stem:   Hendrik Terlouw (21 jaar)
Drummer:                          Roald de Vries (22 jaar)
Bas:                                   Jesse de Vries (21 jaar)

21:55 tot 22:40 Maidstone - Hardrock

Maidstone is een enthousiaste en vrolijke meidenband uit de omgeving Utrecht bestaande uit: Renée van Rooij (lead zang), Nadja Geskus (drums en zang), Myriam Geskus (gitaar), Moniek Roeloffs (gitaar en zang) en Judith Overbosch (bas en zang).

Maidstone was voorheen bekend als Ladies Decision. De band vond, na een aantal wisselingen van leden en een steviger muziek genre, dat het tijd was om ook de naam te veranderen naar een naam die bij hen paste. Met veel optredens (o.a. Puddingpop (1600 bezoekers), Grote Prijs van Leusden, Clash of the Coverbands, Willems Wondere Weiland, Mazijkpop, Clash of the Titans, Finale Radio 538 Demoduel, Halfvastenfeesten en Bockbierfestival Utrecht) heeft de band al aardig wat podiumervaring en zijn ze altijd bezig dit te vergroten.

In november 2010 is het eerste (mini-)album 'Get Out!' uitgekomen. Hierop staat zeven eigen nummers die zijn opgenomen in Starsound Studio's in Utrecht en Baques Studio in Soest. Van de CD-Release is door RTV Eemland een compilatie uitgezonden. Deze zender heeft de band in 2008 ook al een aantal weken gevolgd (aantal kijkers: 12.000). Het nieuwe album 'Not Otherwise Specified' is de eerste full-lenght van de band. Dertien nummers eigen werk opgenomen in de Baques Studio in Soest. Op de dag van de CD Release (11 januari 2014) kwam het album binnen in de Nationale Album Top 100 met uiteindelijk als hoogste notering de 25ste plaats (twee weken).

Regelmatig is Maidstone in de lokale kranten te vinden. Ook op de radio is Maidstone regelmatig te horen bij zenders als Radio Veronica en 3FM, maar ook bij locale zenders als Roulette FM, Radio Totaal, de Baarnsche Naald, etc.

Een greep uit de opmerkingen van pers en jury's: − HU Trajectum: 'Krezip is dood, lang leve Maidstone!' − Jury Kunstbende: 'Barst van de energie!' − Gooi en Eemlander: ‘Maidstone zorgt voor extra sfeer!'

Maidstone speelt met name eigen werk in (hard)rock genre, maar speelt tussendoor ook wat covers (o.a. Black Sabbath, Whitesnake en Alien Ant Farm). De band is altijd druk bezig het repertoire uit te breiden. Houd de website, www.maidstone.nl in de gaten voor de meest recente lijst van het repertoire. Hier kunnen ook fragmenten van ons eigen werk worden beluisterd en bekeken.

Kom snel eens kijken bij een optreden!

Maidstone Renée, Nadja, Myriam, Judith en Moniek

23:00 tot 23:45 Mikki Wood - Punk

"Het Amsterdamse punk-trio Mikki Wood bestaat sinds 2018, herrezen uit de as van The Brave.
Denk aan een kruising tussen Beatsteaks en Parquet Courts. 
Begin 2019 werd de self-titled 7" gereleased op het label Au Revoir. 
Er volgden shows met onder andere The Briefs en First Blood.
Go check 'em out!"

Lukas - Zang / Bas
Boet - Zang / Gitaar
Berrie - Drums

00:10 tot 00:55 Young Tree - Reggae

“Young Tree” is an 8-member Reggae band, with 2 leading ladies and a stewing brass-section. The inspiration to their program (which consists of self- written songs and covers) comes mainly from Groundation, while throwing in elements from Raging Fyah, the Cat Empire and Hollie Cook. They believe in a strong dynamic in their band and want to make sure that this feeling reaches the audience. Thanks to their different, but harmonising singers, they enjoy great variety


Zaterdag 16 november 2019

20:00 tot 20:30 Chaos Country - Rock Covers

Chaos Country: een energieke rockband die een snelle combi van Rock, punk en pop spelen. Met snijdende gitaren, een dreunende bass, virtuoze drums en sterke vocals. Laatst stonden ze nog op groenmarkt bij de zomerfeesten Gorinchem, en nu voor de tweede keer op het Xinix herfstfestival. Prepare for chaos!

Nena Hartog: Vocals
Daniël Bosma: drums
Leon Bosma: lead gitaar
Davy den Dekker: ritme gitaar & toetsen
Boaz Ruis: Bas gitaar

20:50 tot 21:35 52c - Pop Rock Covers

52C is een Pop/Rock cover band die zich laten inspireren door bands en artiesten van alle tijden. Denk bijvoorbeeld aan Prince, John Mayer, Toto, Anouk, Alicia Keys en Aretha Franklin en 52C heeft wel een cover in hun repertoire.
Door het brede repertoire van 52C is er dus ook voor iedere muziek liefhebber wel iets dat klikt binnen het repertoire.
Wat de 52C apart zet van alle coverbandjes is dan ook misschien wel de gemiddelde leeftijd: 18 jaar jong! Alle leden van de band hebben van af jongs af aan al veel affiniteit met muziek en dit spat er dan ook van af, de ene na de andere hit vliegt om je oren!

Bezetting
Vocalen: Joëlle van Andel
Gitaar: Daniël Kraaijeveld
Toetsen: Marijn de Ruiter
Basgitaar: Jochem De Ruiter
Drums: Harmen van den Berg

21:55 tot 22:40 Stennis - Sovjetschlagers

Boerenbalkan. Polderpolka. Sovjetschlager. Stennis is een nieuwe band uit de Randstad die aanstekelijke, flirterige Oost-Europese muziek combineert met oer-Hollandse smartlappen. De band bezingt hedendaagse thema’s als het leven, de dood en Tinder. Dansbaar, authentiek en vooral heel erg lekker.
Sinds de singlerelease van debuut ‘Kan Niet Kiezen’, op Valentijnsdag 2018, gaat het als een speer. De band breekt café’s, festivals en podia door het hele land af. Van theaterwalhalla Oerol tot dancegigant Solar Weekend, van een Limburgs straatfestival naar de gekste Randstedelijke afterparties. Met tweede single ‘Marina’ onder de arm is Stennis niet te stoppen.
“De liedjes toveren zowel bij de band als het publiek een glimlach op het gezicht. De nummers zijn extreem aanstekelijk, waardoor de voetjes in de zaal van de vloer gaan.” – 3voor12/Utrecht over de show op Club 3voor12 (maart 2018).
Band
Joris Postulart - guitar & lead vocals
Ruud Schiebergen - guitar & backing vocals
Wouter van Opbergen - drums
Jim van Kooten - bass & backing vocals
Vincent Fraenkel - keys
Rob den Tuinder-trombone

23:00 tot 23:45 Revolt 7 - Punk Rock

Waar het begon… (2008 – 2010)
In 2008 richtten de 2 vrienden Leroy en Martijn de band Revolt7 op.
Na veel punk rock covers van andere bands gespeeld te hebben kwam de inspiratie voor het schrijven van eigen nummers.
De eerste songteksten werden geschreven en in 2010 was het eerste nummer 'Too drunk to drink' af.
Het eerste album 'Revolt' (2011-2015)
Met 13 knallende tracks was album 1 compleet.
Begin 2015 waren er ook al 16 nieuwe tracks geschreven voor album 2: Amplified.
Met 29 punk-rock tracks met topics zoals religie, maatschappij, politiek en opgroeien in een wereld die draait om geld, gemengd met humor was de band klaar voor opnamens.    
De eerste audities voor een bassist werden gehouden en beide albums zouden daglicht gaan zien! 
Van studio naar podium! (2016 – 2017)
Danny Giesbergen sloot zich midden 2016 aan als bassist en hiermee was de groep compleet. 
De studio werd geboekt voor februari 2017 en het eerste album 'Revolt' werd opgenomen.
Met hun eerste plaat op zak schreef de band zich in voor de Parel van de Betuwe.
15 april 2017 was de band live te zien in de finale van de parel. Revolt7 eindigde op de 3de plaats.
Dit was het moment om het tweede album af te schrijven en te recorden.
Album 2: 'Amplified!' (2018 – 2019)
Vers uit de studio, in februari 2018 kwam het nieuwe album 'Amplified' uit.
Ook dit jaar speelde de band bij de Parel van de Betuwe.
In het wapen van Lienden speelden de band hun eerste set met nieuwe songs.
Dit was een succes en Revolt7 mocht door naar de finale in het Zinder (2018-04) in Tiel.
In September bracht de band beide albums officieel uit via Distrokid.
2019 – all’s well that ends well
11 jaar inzet, 11 jaar bloed zweet en tranen, drummer Martijn Brok stopt met de band.
Bedankt voor alle jaren, de inzet en de fun. Untill we rock again friend!
Met het vertrek van Martijn neemt Pepijn Domenie de stokjes over.
De band zal eind 2019 te zien zijn bij een aantal shows! Voeg ons toe op facebook voor alle info! 

Danny Giesbergen (Bassist / backup zang)
Leroy Verbruggen (Zanger / Gitarist)
Pepijn Domenie (Drum / backup zang)

00:10 tot 00:55 Cthuluminati - Psychedelische Metal

Cthuluminati makes a psychedelic blend of black, doom, stoner and progressive metal, 70's rock, blues, as well as many other influences. Its themes of Lovecraftian horror and conspiracy are not just reflected in the bands music, but come to life in unique artwork and background stories as well...