Skip to content

Column Popnieuws: Weer live muziek in De Teerkamer

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 08-10-2009

Na een korte stilte start ook De Teerkamer in Woudrichem weer met live muziek. De Teerkamer Huisband is opgeheven en is coverband SOAP! geworden. De band heeft onderdag gevonden in het Arsenaal en OVO in Oudendijk en gaat daar binnenkort optreden. Bij De Teerkamer is een nieuwe huisband in oprichting. Marco Kieboom, Bert de Waal en Marco Bruggeman zoeken nog een drummer en dan is de band compleet. Zaterdag 10 oktober speelt de band nog niet, maar wel coverband Beet!, die beter bekend is als de Amstel Live Band. Het vijftal speelt louter Nederlandstalige covers, variërend van De Dijk via Boudewijn de Groot naar André Hazes. Door hun ervaring zorgen de muzikanten ook voor de rode draad bij de jaarlijkse Amstel Live avonden in Ahoy. De avond in Woudrichem beging om 22.00 uur, entree gratis.

Reggae-soul in Xinix

De Haagse band Splendid is zaterdag 10 oktober in Xinix. De zeven leden van de band brachten deze zomer een nieuwe live cd uit met zonnige reggae nummers, waaraan een soul en hiphopsaus toegevoegd is. De live cd, Live is Splendid werd gepresenteerd in Het Paard van Troje voor een hetle grote schare fans. Splendid trad ook al op in het 3FM programma van Giel Beelen. Vrijdag 3 oktober was Splendid weer bij Giel, in zijn programma Nachtegiel. Hoogtepunt in het bestaan van Splendid is het voorprogramma van UB40 frontman Ali Campbell in De Melkweg. Critici vergelijken de band met het Engelse Steel Pulse en het Nederlandse Beef. Mr. Clown is de nieuwe single van de band. Voor de videoclip toerden de mannen al per fiets door Den Haag. In Xinix begint het om 22.30 uur.

Herfst

Het SLIM Herfstfestival komt er weer aan. Op zaterdag 14 en zaterdag 21 november zullen elke avond weer vijf bands optreden in Xinix. Ook dit keer zijn daar weer splinternieuwe bands bij, die afkomstig zijn uit workshops, die SLIM opzette na een excursie van leerlingen van het Altena College. Zo zullen Monkeys@work, Boobytrap en Hot Toppic laten zien wat er allemaal geleerd is. Ook treedt het Hanks Double Mess op, dat eveneens uit zeer jonge muzikanten bestaat.

Meer columns van Piet van Vugt: