Skip to content

Column Popnieuws: JAH6 weer afgelast

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 09-06-2011

Het wil maar niet lukken met het optreden van de “reggae met een traan-band” JAH6 in Xinix. Het optreden, dat gepland was voor zaterdag 11 juni is opnieuw afgelast. Zanger Herman Havertong heeft stemproblemen. Het optreden komt terug in het najaar. Het voorprogramma bij Guus Meeuwis, komende week, gaat wel door, maar dan zal de band ondersteund worden door een aantal gastzangers. Xinix heeft wel voor een indrukwekkende vervanger gezorgd: Liptease & the Backstreet Crackbangers. Een band die bestaat uit een viertal vetkuiven (met staande bas) en drie sexy zangeressen. Het repertoire bevat swingende versies van grote hits van Red Hot Chili Peppers, Metallica, Lenny Kravitz, Korn, Nirvana en Beyonce. De band stond in de 2010 finale van The Clash of the Coverbands, speelde op Paaspop en staat ook geprogrammeerd voor Zwarte Cross 2011. Dat kan dus ook de nodige opwinding in Xinix geven. De band speelt vanaf 22.00 uur.

Compleet

De startende band Broken Down is compleet. Oprichters Jary Sack (keyboard)en Robin Luyendijk (gitaar) vonden in Woudrichemmer Jens Hagen een nieuwe drummer. De mannen zoeken nog naar een bassist, maar kunnen wel aan de slag met hun rockrepertoire. Speel je bas en ben nje tussen 15 en 20 jaar: mail naar brokendown-band@hotmail.com. Inmiddels zijn er weer aardig wat nieuwe jonge bands actief. Naast Broken Down namelijk ook Nevermind en Systematic Chaos. Kan een mooi SLIM Herfstfestival worden als de muzikanten stug doorwerken.

Dicht

Na een succesvol Duveltjesrock in Gorinchem, afgelopen weekend, toch ook negatief nieuws uit de Arkelstad. Muziekcafe Opus Four in Gorinchem. is gesloten. Begin mei verscheen er een bericht op de website, dat de eigenaren er een punt achter gezet hebben na zeven jaar exploitatie. In Opus Four traden veel bands op. Daarnaast konden singersongwriters er terecht voor het wekelijks Akoestisch Open Podium. Het laatste initiatief vond inmiddels onderdak in restaurant Misto in de Molenstraat. Elke zondagmiddag open podium vanaf 14.30 uur. Zondag aanstaande spelen John de Ruijter en Carmen Melissen af.

Meer columns van Piet van Vugt: