Skip to content

Column Popnieuws: DeWolff pakt uit in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 07-01-2010

Op de Xinix planken staat zaterdag 9 januari de Limburgse rocksensatie DeWolff. Drie jonge muzikanten, die met hun sound teruggrijpen naar de sixties. In hun biografie wordt DeWolff een driekoppig monster genoemd, dat uit de modder van de Mississippi kruipt om “to shake, rattle and roll the world” met rauwe psychedelische sixties bluesrock. De band startte in 2008 en na een EP en honderd optredens verscheen de eerste full CD: Strange Fruits and Undiscovered Plants. Een titel die verwijst naar de muziek van de band, die niet alledaags is. De CD werd opgenomen in BelgiĆ« op oude apparatuur (echte bandrecorders; wie kent ze nog?) om de sound echt te laten klinken. Bijzonder is ook het gebruik van een Hammond orgel, dat regelrecht verwijst naar de sound van Led Zeppelin, Deep Purple, Cream en Pink Floyd. DeWolff speelt op Eurosonic Noorderslag, begin januari in Groningen. Het optreden in Xinix begint om 22.00 uur.

Muzikanten gezocht

Maarten Ran, drummer van Kill (dr) Phill zoekt muzikanten voor een nieuwe op te richten rockcoverband. Het zou kunnen dat Ran zelf in de band gaat drummen, maar gitaar en zang kan ook. Iedereen kan zich aanmelden, want er wordt niet gezocht naar virtuoze muzikanten, maar gewoon lui, die zin hebben om muziek te maken. De covers zullen voornamelijk uit de jaren negentig stammen, maar natuurlijk hebben de medemuzikanten inspraak. Ran probeerde al een samenwerking met SOAP!, de huisband van Livepodia, maar daar stapte hij binnen twee weken uit. Maarten gaat zelf het management doen, maar ook daar is over te praten. Heb je interesse?, bel naar 06 14035555.

Lift & Simplon

Popkollektief SLIM heeft binnenkort op twee aaneensluitende vrijdagen een SLIM in de Lift. Dit omdat de eerste vrijdag van de maand op 1 januari viel. Nu dus zowel vrijdag 29 januari (met Incomn en Xigatze) en vrijdag 5 februari met Under Construction en Hangover Sunday. Entree is als vanouds gratis.***Let op: tijdens Noorderslag speelt The FawakaBrothers in Simplon in Groningen. Optreden is op zaterdag 16 januari, tussen 16.00 en 21.00 uur. Als je er toch bent…

Meer columns van Piet van Vugt: