Skip to content

Slim In de Lift 7 oktober

 

 

PARAMATMAN

 

Muziekstijl: Power Rock

Website: http://www.paramatmanband.nl/

E-mail: info@paramatmanband.nl

 

Klapperende trommelvliezen en zwetende handen.

Dat is waar PARAMATMAN voor zorgt.

PARAMATMAN is hét power-rock-duo uit Tilburg. Wij maken een mix van garage en grunge. PARAMATMAN is door de eigen sound, energie, opzwepende en afwisselende nummers een band die staat als een huis. Met wekelijkse optredens zowel nationaal als internationaal, op festivals en o.a. Record Store Day ’15, heeft PARAMATMAN de nodige ervaring in huis om een professionele show neer te zetten waar mensen nog lang over na zullen praten. Terwijl Koen met zijn gitaar en stem muren laat scheuren, transformeert Jeroen zijn drums tot een lawine van geluid. Dit samen zorgt voor een ontzagwekkende show.


Echte rauwheid gecombineerd met vlagen grunge en garage, afgemaakt met een uitbarsting van energie die te vergelijken is met een ontspoorde trein.

Muziekstijl: Power Rock

Website: http://www.paramatmanband.nl/

E-mail: info@paramatmanband.nl
 

 


Synesthesia


Synesthesia ontstond in 2005 toen Jeroen (gitaar) en Dennis (drums) een band wilden beginnen met experimentele rockmuziek. De band werd gecomplementeerd al snel daarna met Ferenc (bass) en Robert (gitaar). Vocalist Niels maakte het geheel af. De band groeide uit tot een progressieve rockgroep en de band schreef muziek beinvloed door Tool en Pink Floyd. In 2009 verliet Robert de band en werd de plek ingevuld door Marco als lead gitarist. In datzelfde jaar besloot de band om zijn 'greatest hits' op de band te zetten en de demo 'Everything else . . . Illusion' werd opgenomen.

Deze demo/EP bevatte onder andere het heftige Tool-eske stuk The Mystic, geschreven door Ferenc, het wat meer prog/poprock aanvoelende Dilemma, geschreven door Dennis en het epische Pink Floyd aanvoelende nummer Ghost in The Machine, dat met zijn bijna 15 minuten en 4 movements zich een echt prog nummer mag noemen.

Kort na de opnames van de demo/EP verliet Ferenc de band. Zich beradend op de toekomst besloot de groep om het over een andere boeg te gooien. Het bestaande repertoire moest worden uitgebreid met nieuwe muziek en een nieuwe (vernieuwende) sound. Geinspireerd door grootheden als Neal Morse, Yes, Dream Theater en Transatlantic, maar ook Genesis en zelf klassieke invloeden wilde de groep nog dieper de progressieve en symfonische stroming in. Al snel werd nieuwe bassist Hugo aangenomen en kort daarna toetsenist Tom. Tom's muzikale opleiding bood de band nieuwe inzichten in het schrijven van hun nieuwe meesterwerk. In 2013 kwam Paul bij de groep na het vertrek van Jeroen. In 2014 neemt Tom afscheid van de band en wordt vervangen door veteraan toetsenist en Hammond-rocker Ad!