Skip to content

Column Popnieuws: Chef's Special

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 07-10-2010

De vijf leden van Chef’s Special gaan zaterdag 9 oktober zorgen voor een energieke show in Xinix. De band deed vorig jaar tachtig optredens in vijf landen. De EP Hungry werd maar liefst 25.000 keer gedownload en dat geeft wel aan dat de band indruk gemaakt heeft. Chef’s Special geeft de mogelijkheid om bij het downloaden van Hungry je zelf je bijdrage vast kunt stellen. Gewoon de EP aanschaffen kan natuurlijk ook. De band maakt een vrolijke mix van funk, reggae, rock en hiphop in een stijl die vergelijkbaar is met Fun Lovin’Criminals en Red Hot Chili Peppers. Chef’s Special heeft laten zien, zowel voor een groot publiek als in kleine zaaltjes het publiek op een aangename manier te kunnen vermaken. In Xinix zal dat dus niet anders zijn. De band speelt vanaf 22.30 uur.

Amerikaans bezoek

Xinix Rootscafé heeft vrijdag 8 oktober de Amerikaanse singersongwriter Otis Gibbs in huis. Gibbs heeft in zijn leven al diverse baantjes gehad, van ijsverkoper tot hamburgerbakker, maar uiteindelijk bleek dat het vertellen van op muziek gezette verhalen het beste bij hem tot zijn recht komt. Gibbs bracht tot nu twee cd’s uit: Grandpa walked a picket line en Joe Hill´s Ashes, die alle twee lovende recensies kregen. De bebaarde muzikant start zijn toernee in Paradiso, Amsterdam en doet daarna Nieuwendijk aan, om eind oktober de trip voort te zetten met vijftien optredens in Engeland. Xinix Rootscafe begint altijd om 21.30 uur.

Roadstories

Een andere verhalenverteller met muziek is vrijdag 8 oktober in theater ’t Pand in Gorcum: JP den Tex. Hij brengt daar zijn show American Tune, samen met gitariste Yvonne Ebbers. Den Tex vertelde voor de zomer zijn verhaal al bij Xinix Rootscafé. In Gorcum start de voorstelling om 20.30 uur.

Ziekte

De band Profuna Ocean ligt momenteel stil wegens ziekte van één van de muzikanten. Het herstel duurt langer dan verwacht. De andere leden werken aan nieuwe ideeën, om straks de draad weer vol enthousiasme met de hele band op te pakken.

Meer columns van Piet van Vugt: