Skip to content

Column Popnieuws: WC Experience is terug

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 07-08-2008

WC Experience is weer in de buurt voor een optreden. Donderdag 7 augustus is de band in de feesttent in Almkerk voor een optreden in het kader van de Plisipettour. De Vairse band met hun pittige teksten in authentiek dialect was eerder in Nieuwendijk en Sleeuwijk te gast. Hoogtepunt is natuurlijk het optreden in Almkerk, omdat de band met het dorp een speciale band heeft. Niet voor niets was Almkerk opgenomen in de poging om het Guiness book of Records Book te komen met het onderdeel "meeste optredens op één dag". Bovendien werd in Almkerk de DVD "Live in Almkerk" opgenomen. De stukken vliegen er komende zaterdag ongetwijfeld weer vanaf, waarbij aandacht voor de nieuwe single "Jansen" niet uit het oog verloren zal worden. WC Experience is altijd in voor een geintje. Zo is de band 9 en 10 auagustus in heewswijth Dinther als het de 24 uurs Solexrace verreden wordt. Het parcours loopt door twee café's….

Bandstrijd

In de feesttent in Almkerk is op dinsdag 12 augustus een Bandstrijd. Vorig jaar ging Resistors onverwacht met de eerste prijs naar huis. Dit jaar vier bands, waarvan er drie hun roots in de streek hebben: Dubio, Diva Down en Another Language (en dus niet Antoher Lost Message, zoals eerder gemeld). Dubio en Diva Down hebben inmiddels veel ervaring op het podium opgedaan. Dubio won eerder al de Rockslag bij Gorcum en stond daardoor op Wantijpop in Dordrecht. De vierde band is het Eindhovense Nine.Zero, dat Backyard vervangt. De wedstrijd begint om 20.00 uur. In de jury zitten leden van de WC Experience.

Parasoul

Parasoul speelt op de Zomerfeesten in Gorcum, zo meldden we vorige week. De band naam kwam niet voor in het officiele programma, maar na enig zoekwerk, dook een alternatief Zomerfeest op, dat tegelijkertijd met de feesten op de groenmarkt gehouden wordt. De soul en bluesband Parasoul is dus zondag 31 augustus te zien op de Zomerfeesten op de Varkenmarkt, vanaf 14.00 uur. Verder in dat programma ondermeer Albert West , Jannes en Jan Keizer.

Meer columns van Piet van Vugt: