Skip to content

Column Popnieuws: Zomer in zicht

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 07-07-2011

Als de podia gesloten zijn, wordt het tijd voor de zomerfeesten. We hebben dan te maken met twee programma: in Almkerk en in Gorinchem. Ze vallen meestal samen en dat is nu ook het geval. In Almkerk speelt traditioneel de WC Experience (donderdag 4 augustus) en top of the bill is Di-rect, dat op zaterdag 13 augustus optreedt. Beide optredens in de feesttent aan de Dirk van Clevestraat. In Gorinchem staan Ben Saunders (dinsdag 9 augustus) en Racoon (donderdag 11 augustus) gepland. In het voorprogramma speelt Krystl. Er is in Gorinchem ook nog een dance-avond met DJ’s. Over het programma voor zondag 14 augustus wordt nog geheimzinnig gedaan. Meestal is dat een band, die zorgt voor een relaxte afsluiting op de middag.

Rust voorbij

De Hankse band Double Mess gebruikte het voorjaar om opnamen te maken voor een eerste cd. Naar verwachting komt de cd dit jaar nog uit. De band speelde nog wel op Parkfeest Oosterhout en in 't Uivernest op 18 juni. Binnenkort is de band met zangeres Michelle Kievits nog een keer in de buurt te zien: 28 augustus in Raamsdonksveer. Begin dit jaar kwam een single uit van de band, Perfect Stranger met clip. Bekijk die op de website van de band: www.doublemess.nl.

Double Mess

Herfst

Popkollektief SLIM is op zoek naar nieuwe en vernieuwde bands om op te treden op het jaarlijkse SLIM Herfstfestival in Xinix, in november. Een heleboel bands is natuurlijk wel in beeld, maar toch zijn er altijd muzikanten die verscholen muziekmaken, maar toch een keer naar buiten moeten. Het SLIM Herfstfestival is dé kans daarvoor. Ook SLIM in de Lift, elke eerste vrijdag van de maand, biedt nieuwe bands kansen om een keer op een podium te staan. Aanmelden voor de optredens kan via info@slimweb.org. Stuur wel info mee (bio, foto, link naar geluid, website). SLIM bestaat dit jaar dertig jaar en dat zal op de eerste dag van het Herfstfestival gevierd worden met extra activiteiten.

Meer columns van Piet van Vugt: