Skip to content

Column Popnieuws: Xinix start songwriter serie

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 06-03-2008

In Poppodium Xinix start vrijdag 7 maart een serie optredens van singersongwriters. Onder de noemer Xinix Rootscafe zullen nationale en internationale (meestal) solisten maandelijks te zien zijn. Op de eerste vrijdag is dat een trio, The Watchman, waarin Brabander Ad van Meurs de lijnen uitzet. Gitaar en zang zullen net als bij de andere optredens de hoofdrollen vervullen. Xinix Rootscafe hanteert wel een andere aanpak: het is een "stoelenconcert", dat stipt begint om 21.00 uur. Mogelijk, maar dat is afhankelijk van de artiest, is tussentijds aanschuiven niet gewenst en is de bar tijdens de voorstelling gesloten. De entreeprijzen liggen wat hoger dan gebruikelijk: €.12,50 en €.10,-- voor leden. Voor de komende eerste rijdagen van de maand staan Kaz Lux en John Schuursma (april), Eric Brace en Peter Cooper (mei) en Chris Smither (juni) op het programma. De laatste drie zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en voor een tournee in Europa. Kom op tijd om er bij te kunnen zijn.

Metal met Kingfisher

Ex Within Temptation drummer Ivar de Graaf is zaterdag 8 maart met zijn band Kingfisher Sky in Xinix. Gezien de achtergrond van de Graaf is het niet verwonderlijk dat hij opnieuw koos voor progressieve metal met klassieke invloeden. Dat laatste komt ook mede door zangeres Judith Rijnveld. De band maakt er op het podium een mooie show van. Onlangs werd een eerste single van de band uitgebracht, November. Tegelijk werd een clip opgenomen, die de promotie ondersteunt. Op de website van de band kingfishersky.com zijn nummers van de band te beluisteren. Het optreden in Xinix begint om 22.30 uur.

Finale Rockslag

In het Huijs van Breughel is zaterdag 8 maart een spannende finale van De Rockslag bij Gorcum. In het jaarlijks uitverkochte spektakel ontmoeten ditmaal de bands X-Tinxtion, Kinkobra, Dubio, Highway49 en Doyle elkaar. De laatste drie zijn de vertegenwoordigers van onze regio. Doyle bassist Dyon Bogers is overwinnen mooi, maar niet het uitgangspunt. "Als we zo rocken, als deze week in de oefenruimte, is het voor mij al goed". Highway49 speelt ouderwetse rock & roll en valt daarme op. Aanvang 21.00 uur, uitslag 01.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: