Skip to content

Column Popnieuws: Intwine brengt warme rock

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 07-02-2008

Jongerencentrum Xinix programmeerde voor zaterdag 9 februari een optreden van Intwine, een landelijk bekende rockband. Zanger Roger Peterson had een klein beetje de steun nodig van Idols om door te breken met zijn band. Cruel Man was de eerste single, die flink insloeg. Het werd tevens de soundtrack van de film De Dominee. Daarnaast werd Feel It de soundtrack van de film Nachtrit, die handelt over de Amsterdamse taxiwereld. Beide nummers geven een goed beeld van de muziek die de band maakt: ruig met een gevoelig randje. In 2006 werd de derde cd van Intwine uitgebracht: Pyrrhic Victory. Binnenkort verschijnt een dubbel live DVD, die opgenomen is in het Tilburgse 013. Voorafgaand aan Intwine speelt KinKobra, een hevig rockende band uit Gorcum. KinKobra won de eerste voorronde van de Rockslag bij Gorcum, editie 2007. Zanger/gitarist Pascal Molenaar is de frontman van de band. Xinix gaat open om 21.00 uur. De eerste band speelt om 22.00 uur.

SLIM in de lift

De Plug ’n Play avonden in Xinix werden omgedoopt naar “SLIM in de lift”, hetgeen symboliseert dat de optredende bands, alleen maar uit de oefenruimte omhoog hoeven te gaan om op het Xinix podium te spelen. Vrijdag 8 februari spelen Sobek, dat instrumentale metal maakt en Streetedge, dat stevige punkrock ten gehore brengt. De belangstelling voor de regionale avonden in Xinix is groot, zowel van de zijde van het publiek, als van de zijde van de bands. Xinix zorgt elke tweede vrijdag van de maand voor de huisvesting, SLIM voor de programmering. Aanvang 21.30 uur.

Dubio winnaar

Dubio is de winnaar geworden van de vijfde voorronde van de Rockslag bij Gorcum. Het kwartet uit Woudrichem, Sleeuwijk en Gorinchem liet volgens de jury de twee andere deelnemers ruim achter zich. In de eindstrijd ontmoet Dubio de bands KinKobra, Doyle, XtinXtion en Highway49. De finale wordt gehouden op zaterdag 8 maart en die vindt plaats het Huijs van Breughel in Gorinchem. Dubio speelt indie rock, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor gitaar en vocalen.

Meer columns van Piet van Vugt: