Skip to content

Herfstfestival & gitaarbattle

12 en 19 november is het weer zo ver. SLIM gaat XiniX weer in met veel muziek. Dit jaar treden er 12 bands op en er zal een gitaarbattle zijn.

De eerste avond op 12 november zal om 20:00 uur geopend worden door Skiphop United. Dit is een band, ontstaan uit de workshops van dit jaar. Kort daarna is het de beurt aan Imposed Demands om 20:15 uur. Deze band speelt instrumentale rockmuziek. Dan om 20:50 uur betreedt het metalduo Brandhaard het podium. De volgende band is Jam en komt uit Oosterhout; zij spelen om 21:35 uur. Een uur later is het tijd voor the Guitar Battle; dit is om 22:35 uur. Na dit intermezzo is het om 23:05 uur de beurt aan Liberty Valance. Deze band is voortgekomen uit de grungeband Stunnd en ze zijn volwassen geworden. Om 00:05 sluit Mose-lee uit Gorinchem de avond af.

De tweede avond begint ook om 20:00 uur. Deze avond wordt begonnen met ReSume, een nieuw bandje bestaande uit muzikanten uit de workshops van SLIM. De tweede band van de avond is Frozen Flames. Zij trakteren de zaal om 20:15 uur op een lekker potje grungerock. Hierna kan men genieten van de tonen van Salvador. Dan is het om 21:35 uur de beurt aan de punkrock formatie Red Shaped. Ook deze avond is er een Gitaar Battle; deze begint ook nu om 22:35 uur. De volgende groep is de crossover-band Magnificent Losers; zij spelen om 23:05 uur. Deze avond en gelijk ook het festival worden afgesloten door een oude bekende: om 00:05 uur golven de zware geluiden van Eria d'Or van het podium af.

Beide avonden is de zaal om 19:30 uur open en is de entree €5,00 (€3,50 voor donateurs van SLIM en XiniX).

Gitaarbattle

Nu iets meer over de gitaarbattle. Dit is een onderdeel dat terug is van weggeweest. Toen nog in de vorm van de Hardrock-bokaal.

De gitaarbattle van dit jaar houdt in dat er gestreden wordt met gitaren. Steeds twee gitaristen zullen het tegen elkaar opnemen in een Battle. Een Battle duurt ongeveer 3 tot 5 minuten en hierin laten beide deelnemers horen wat zij kunnen met een gitaar. Het publiek laat horen wie zij het beste vinden en diegene neemt het op tegen de volgende. De winnaar is degene die op die avond als laatste op het podium staat.

Inschrijven kan op de avond zelf bij de kassa, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het Herfstfestival wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant, Brabantpop, en het Fonds voor Podiumprogrammering & Marketing.