Skip to content

Column Popnieuws: Troy Torino geeft gas

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 06-05-2010

De achtermuur van De Teerkamer zou er zaterdag 8 mei wel eens uit kunnen vliegen als daar de band Troy Torino speelt. De vijfmuzikanten deden ervaring op in een aantal gerenommeerde rockbands en bundelden in 2008 hun krachten. In de biografie staat dat de band een “ouderwets monsterlijke sound neerzet, die resulteert in een oldskool rockgeluid”. Solo’s vliegen je om de oren, de bas grooved en de ritmesectie pompt. Troy Torino schaamt zich er niet voor, dat het lijkt, dat de muzikanten beïnvloed zijn door Thin Lizzy, Iron Maiden en Foo Fighters. Dat er een eigen opmerkelijke draai aan dat geluid gegeven wordt blijkt uit de cd the Order of Magnitude, die in 2008 verscheen. Aanvang 21.30 uur, entree gratis in Woudrichem.

Lift

Bij Slim in de Lift spelen vrijdag 7 mei een Groningse (Float a Ziggy) en een Amsterdamse band, The Wrong Jeremies. Niet helemaal binnen het concept, maar daar gaat het nieuwe seizoen verandering in komen. Dan speelt er altijd één regionale band. Float a Ziggy speelt stonerrock, terwijl The Wrong Jeremies (de band was eerder in Xinix) grossiert in tweesnarige gitaarrock. Het kan een mooie avond worden. Entree gratis, aanvang 21.30 uur.

Stenen

Bail en Doyle751 staan zaterdag 8 januari op het Xinix podium. Doyle751 is een regionale band, die een volwassen rockgeluid neerzet. Zanger/gitarist Joeke Knijft weet met zijn podiumpresentatie het publiek altijd te boeien. Dat liet hij al zien in zijn band Albion en als solist. De vette rockmuziek van Doyle is beïnvloed door AC/DC en Kiss. Hoofdprogramma Bail maakt stoner- en hardrock. De kern van de band bestaat uit de broers Marco en Edwin Vreeburg, die eerder in Xinix speelden in

Bullseye-Powerrock. De avond begint om 22.00 uur.

Toppers

Op de vakantiefeesten in Almkerk spelen komende zomer naast de eerder aangekondigde WC Experience (12/8) ook nog eens Normaal (7/8) en Kane (14/8). Dat is groots. De Almkerkers geven ook ruimte aan opkomend talent in de Bandstrijd (10/8). Daarover later meer. Er komt een voorverkoop voor de grote bands.

Meer columns van Piet van Vugt: