Skip to content

Overeenstemming plannen nieuwbouw en huurprijs

Donderdag 30 maart is tussen Woonstichting Land van Altena en de Projectgroep Nieuwbouw Xinix/SLIM overeenstemming bereikt over de plannen voor de nieuwbouw en de huurprijs. De Woonstichting had eerder overeenstemming bereikt met de aannemer over de aanneemsom en het tijdstip dat de bouw kan starten.

Vrijdag 31 maart heeft de aannemer opdracht gekregen om te gaan bouwen. Het daadwerkelijke begintijdstip van de bouw is begin juni. Vanaf die datum wordt het gebouw in 180 werkbare dagen neergezet. Dit komt neer op ongeveer 45 weken, zodat de oplevering plaats zal vinden, uiterlijk mei 2007. Waarschijnlijk zal Xinix het seizoen 2006/2007 in De Oude School afmaken en in september 2007 officieel met de nieuwe programmering van start gaan in een nieuw gebouw. Wanneer er door popbandjes geoefend kan gaan worden in het nieuwe gebouw is nog onzeker. Wellicht dat de muzikanten voor de zomer al hun intrek kunnen nemen.

SLIM en Xinix zijn blij met bovenstaande besluiten. Er wordt positief uitgekeken naar de daadwerkelijke start van de bouw. Vooral door toedoen van de Woonstichting is er vaart in de uitvoering van de plannen gekomen. Als er duidelijkheid is over bouwbewegingen, meer nieuws.