Skip to content

Column Popnieuws: Live muziek in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 04-03-2010

Xinix heeft twee avonden met telkens twee bands op het podium. Vrijdag 5 maart is het SLIM in de Lift met The Handsome Poets, een band die vette indierock speelt. Omdat de regionale vertegenwoordigers een beetje opraken, is de tweede band een band uit Leeuwarden: Barry Nice & the Nice Guys. Piepjonge muzikanten, die bluesrock spelen. SLIM in de Lift begint om 21.30 uur en de toegang is gratis.

Dierentuin

Go Back to The Zoo is momenteel succesvol met hun singel Electric. De band heeft al een lange rits optredens voor komende zomer staan. Een volledige cd bracht de band nog niet uit, maar er wordt wel aan gewerkt. De tweede single is nu uit (Beam Me Up). De band is inmiddels ook genomineerd voor 3FM Serious Talent Award. De bandleden laten zich breed door allerlei muzieksoorten inspireren. Dat heeft tot gevolg, dat er een gevarieerd stuk muziek gemaakt wordt. Zaterdag 6 maart wordt Go Back To The Zoo voorafgegaan door Little Things That Kill. Een energieke en spirituele gitaarrrockband, die tot 2007 Eleven heette en onder die naam De Grote Prijs 2003 won. LTTK heeft net de cd Secrets and Smokescreens uit. De avond begint om 22.30 uur.

Verder

Is The Scene met hun theatertour zaterdag 6 maart in de Nieuwe Doelen in Gorinchem. De tour Liefde op Doorreis beleefde een try-out in Xinix, hoewel dat niet helemaal aankwam, vanwege een druk communicerend publiek. In de schouwburg zal het allemaal anders zijn en komt de muziek beter tot zijn recht. Overigens werd rondom het optreden van The Scene in Xinix een tv uitzending gemaakt. Is nog terug te zien in de Hyves van Xinix.***Ook is er 6 maart Leerdam Blues met ondermeer Boyd Small, Michael de Jong, Fried Bourbon, Big Blind en Ian Siegal***In het Huijs van Breughel is zondag 7 maart vanaf 16.00 uur het Sipa Festival, opbrengst voor Surinaamse indianen. Optredens zijn er van Denyse Jannah, dwarsfluitist Ronald Snijders, B.I.G. en El Kroppo in de after party.

Meer columns van Piet van Vugt: