Skip to content

Column Popnieuws: Lolrock in feesttent Nieuwendijk

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 05-06-2008

De WC Experience is jaarlijks een vaste gast tijdens de Almkerkse feestweek. Ditmaal komt het gezelschap uit 't Vair ook naar Nieuwendijk. Donderdag 5 juni spelen de meesters van de lolrock in de tent bij dorpshuis Tavenu. De band is momenteel bezig met de Pliesiepettour en heeft het complete optreden in die stijl opgezet. Ter verhoging van de feestvreugde zijn nieuwe filmpjes op YouTube (in WC woordgebruik Joetjoep) gezet. In Nieuwendijk wordt het een normaal abnormaal optreden. Geen poespas, zoals het WK Sjaggerijnig kijken, dat de band een week later organiseert. De show zit wel vol met grappen en grollen en heerlijke meezingers. Daarbij wordt de kwaliteit van de muziek niet uit het oog verloren. Tent open om 20.30 uur. Poppodium Xinix heeft vanwege de feestweek alleen rootscafe op vrijdag 6 juni.

Chris Smither

Xinix Rootscafe heeft vrijdag 6 juni een dubbelprogramma. De Amerikaan Chris Smither vorm de hoofdact van die avond. De Utrechter Casper Broekaart speelt in het voorprogramma. Smither maakt al bijna 40 jaar muziek en hij doet dat in geheel eigen stijl. Hij valt op door zijn karakteristieke gebruik van de gitaar als zijn meepompende voet. De Amerikaan trad onlangs op op het Utrechts festival Blue Highways. Smither schreef songs voor Bonnie Riatt, waarvan Love You Like The Man wereldwijd bekend werd. Het optreden in Xinix begint om 21.30 uur. Het geheel speelt zich af in een relaxte omgeving.

Haarhorst

Poppodium Haarhorst in Gorinchem heeft vrijdag 6 juni een bandstand avond met Single Avenue (voortzetting van Drowned), Kiss of Dawn en Wrong Jeremies. Zaterdag 7 juni is er (bij mooi weer, want buiten) een skate-fest met skatewedstrijd en een optteden van het Giessenburgse Steert Edge.

In Sleeuwijk

De WC Experience speelt op vrijdag 4 juli in Sleeuwijk tijdens de Sleeuwijkse feestweek van de Oranjevereniging. De wordt dus drie keer in drie maanden WC Experience. Het kan niet op en het wordt ook niet gauw te veel. Zaterdag 5 juli treedt in de Sleeuwijkse feesttent The Shaking Arrows op. De Waalwijkse band was in de zestiger (!) jaren het Nederlandse antwoord op de Engelse gitaarrock van The Shadows. Voorprogramma tip: Het Andelse Bald & Grey.

Meer columns van Piet van Vugt: