Skip to content

Column Popnieuws: Spike's The Deaf in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 28-04-2011

Wat aanvankelijk leek op een vrijblijvende side-project van Di-Rect gitarist Spike van Zoest, is inmiddels een officiele band geworden, die speelt op prestigieuze festivals. We hebben het over The Deaf, een garagerock, punk en rock 'n roll kwartet uit Beatstad Den Haag. Zaterdag 7 mei is de band in Xinix. pike startte in 2007 met The Deaf, waarschijnlijk om zich te kunnen uiten in wat andere muziekstijlen dan in Di-Rect. Het trio werd vorig jaar uitgebreid met een toetsenist, waarop de zaken serieus werden aangepakt. Voortvarend werd de cd Toot Whistle Plunk Bloom opgenomen en begin apil gepresenteerd. Karakteristiek voor de sound van The Deaf is de licht schorre zang van Spike zelf. Op bas een andere bekende voor Xinix: Janneke, ooit bassiste van Rebelle (Januari 2010). In het voorprogramma van The Deaf speelt eveneens een dynamsiche band: The Brave. Het is het in opbouw zijnde project van Stunnd zanger Erik Korsman en ex Fawaka Boet Branderhorst. Ook hier staat de garagerock (in dit geval de rauwe versie...) op het programma. Aanvang 22.00 uur.

The Deaf

Lift

Het Nieuwendijkse Roes is vrijdag 6 mei te gast bij SLIM in de Lift in Xinix. Door wat afzeggingen is de band tot nu toe de enige die speelt, maar er komt nog een band bij. Roes grossiert in vrolijke en niet vrolijke Nederlandstalige songs, die over het dagelijks leven gaan. Een paar maanden terug werd in het cafe van Xinix een demo cd gepresenteerd met drie nummers. Bij dat optreden speelde ook Corine Boterblom mee. Zij zal Roes ditmaal ook weer ondersteunen. Roes timmert lekker aan de weg en stond al in een festival meet Rowwen Heze en de 3J's. SLIM in de Lift begint tussen 21.30 en 22.00 uur. Toegang gratis.

Roots

Het is alles Xinix wat de klok slaat, maar dat is niet anders. Donderdag 12 mei (een iets andere dag dan gebruikelijk) is het weer Xinix Rootscafe. Ditmaal een optreden van de folk Amerikanen Jeffrey Foucault en Mark Erelli. De meidenband Gadget vervangt het voorprogramma (Andie Friedman), dat in de VS bleef steken.

Meer columns van Piet van Vugt: