Skip to content

Column Popnieuws: Profuna Ocean in Beach Battle

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 04-02-2010

Profuna Ocean, de progrock band met de Andelse broers Arjan en René Visser, speelt zaterdag 6 februari in de halve finale van de Beach Battle, een wedstrijd voor popbands in Scheveningen. De band won in september een voorronde en komt nu in het strijdperk met The Ties en New York Diesel. Profuna Ocean wordt in Scheveningen aangeduid als een art-rock band. Hoe de uitslag in Scheveningen ook uitpakt: Profuna Ocean is succesvol. Tot aan de zomer staan nog negen andere optredens gepland, waaronder Opus Four in Gorinchem op 12 februari.

Opnieuw Lift

Er is opnieuw een SLIM in de Lift op de rol. Vrijdag 5 februari spelen Hangover Sunday (indie pop) en Uncle Buck (rockcovers). De laatste band bestaat uit vier jonge muzikanten uit Raamsdonksveer. Hangover Sunday is eveneens Brabants. SLIM in de Lift had twee edities na elkaar omdat de eerste vrijdag in het nieuwe jaar op Nieuwsjaarsdag viel. Op 5 februari is de aanvang 21.30 uur, toegang gratis.

Drive Like Maria

In Xinix is zaterdag 6 februari de Belgisch-Nederlandse band Drive Like Maria te gast. Na hun debuut in het voorjaar van 2009 (Elmwood) ging het snel met de band. Er werd opgetreden op Lowlands, Pukkelpop en Noorderslag. In maart gaat de band naar Austin/Texas om te spelen op het festival South By South West. Drive Like Maria maakt lekker in het gehoor liggende vette rock, die waarschijnlijk bekend voorkomt door de single I’m on a train. In het voorprogramma speelt de Overijsselse punkrockband The Paceshifters. Dat trio was in november bij De Wereld Draait Door om de single I don’t Listen ten gehore te brengen. The Paceshifters is een energieke band met drie piepjonge muzikanten. Xinix gaat open om 21.00 uur. De eerste band begint om 22.00 uur.

Jazz in Teerkamer

Schenkerij De Teerkamer heeft zondag 7 februari The Paradise Jazzband op het podium. De zesmansband is de huisband van de Gorinchemse Jazzclub Jazz Hall 72. Het optreden begint om 15.30 uur. Entree is gratis.

Meer columns van Piet van Vugt: