Skip to content

Column Popnieuws: Verrassingen ook in XiniX

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 04-12-2008

Sinterklaasviering of niet, de muzikale activiteiten in Xinix gaan gewoon door. Voor zowel vrijdag 5 als zaterdag 6 december staan de nodige verrassingen op stapel. Vrijdag 5 december is het weer tijd voor SLIM in de Lift. Frozen Flames, de grunge-rockband uit Andel toont voor het eerst drummer Koen tijdens een optreden in de eigen streek. De band introduceerde ook een nieuwe website (www.frozenflames.tk), die nog overigens nog niet helemaal af is. De tweede band van de avond is Speckneck, dat voor de helft bestaat uit leden van de punkband The Fabulous Furry Freak Brothers. De van oorsprong vier drummers maken stevige rock. De optredens starten om 21.30 uur. Raadpleeg de bands voor speelvolgorde. Toegang gratis.

Zwaargewichten

De schoenen komen helemaal vol te zitten als op zaterdag 6 december in Xinix de bands Fenris, Yaotzin en Ceremony of the Opposites uit gaan pakken. De drie bands nemen ieder een eigen onderdeel van de metal voor hun rekening. Het Almkerkse Fenris speel viking-blackmetal, Yoatzin maakt blackmetal en Ceremony of the Opposites is actief in de deathmetal. De band werd geïnterviewd door het webzine Blastbeat, dat ook een uitgebreide agenda publiceert. CotO bracht tot nu tot een tweetal albums uit. Hun DVD is uitverkocht. Fenris bereidt zich vooral voor op de drie optredens in Duitsland die er in december en januari aan gaan komen. De band speelt heeft ook een nieuwe bassist. Na Ordeal, uit 2005, wordt het ook weer tijd voor een nieuwe Fenris CD. Veel snelheid, veel zwart, veel gitaren en veel geweld in muzikale zin zullen dus vanaf het podium gaan denderen. Vanwege het volle programma wordt er in Xinix al gestart om 22.00 uur.

The Next Stage

Op 18, 19 en 20 december is in Xinix de bandwedstrijd The Next Stage. Er zullen elke avond acht bands optreden, waarvan er vier doorgaan naar de volgende ronde. De organisatie heeft voor het publiek een stemsysteem via SMS ontwikkeld. Er is nog ruimte in het programma, dus bands kunnen zich nog aanmelden via www.thenextstage.eu. Er mogen alleen bands optreden, die nog geen platendeal hebben. Fenris (zie boven) en het gitaarduo Roes zijn al opgenomen als regionale deelnemers. Op genoemde site staat ook het programma.

Meer columns van Piet van Vugt: