Skip to content

Column Popnieuws: Fawaka Brothers stoppen er mee

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 03-03-2011

Na vijf jaar onstuimig musiceren hebben de vier leden van the Fawaka Brothers besloten er een punt achter te zetten: de koek is op. Er is niks aan de hand tussen de muzikanten, maar met de band hadden ze het wel gehad. Wel is er net nog een nieuwe single uitgekomen, Capuchonboy, die te downloaden is via de website www.thefawakabrothers.com. Een nieuwe website overigens, een veel betere, dan waarop de brothers tot voor kort hun nieuws uitkraamden. Het venijn zit voor The Fawaka Brothers dus duidelijk in de staart. In februari werd tijdens Stukafest Groningen ook nog drie keer opgetreden in een studentenhuiskamer. Het grote afscheidsfeest staat gepland voor zaterdag 9 april, in Xinix, hoe kan het ook anders, want daar vond ook het eerste optreden van de band plaats. Het gaat daar een dolle boel worden met alle natuurlijk alle populaire hiphopnummers daarin, waaronder Je Moeder, Selfdiss en De Perfecte Dag. De leden van FB zullen ongetwijfeld hun instrument niet opbergen, want optreden was hun lust en leven.

Fawaka Brothers

Speedrock

Carnaval in Xinix is ditmaal geen singersongwriterwedstrijd, maar een optreden van Peter Pan Speedrock met SugarSweet in het voorprogramma. Zaterdag 5 maart brengt PPS basisrock, stampend, dampend en ruig. De drie heren lieten Xinix al eerder zien hoe muziek gespeeld moet worden. Met een succesvolle nieuwe cd in de achterzak (We Want Blood), moet het wel een onstuimige avond worden in Nieuwendijk. Het regionale trio SugarSweet beleefde de afgelopen tijd een wat rustigere periode, die werd gebruikt om nieuwe nummers te schrijven. Wel werd vorig jaar de Rockslag bij Gorcum nog gewonnen. De optredens starten om 22.00 uur.

Lift

Bij SLIM in de Lift spelen vrijdag 4 maart het regionale Highway49, dat ook terugkeert na een stillere periode, waarin een bandlid afscheid nam. De band speelt swingende blues en rock 'n roll. De tweede band van de avond heet Note to Army. Die band speelt een mix van emo, metal, punk en heavy rock. Ook deze avond is in Xinix, aanvang 21.30 uur. Toegang gratis.

 

Meer columns van Piet van Vugt: