Skip to content

Column Popnieuws: Groots festival in Almkerk

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 02-01-2009

In 2009 bestaat De Soos in Almkerk 40 jaar. Dat wordt gevierd met het grootste popfestival in Almkerk ooit: Benederpop 2009. Er staan in ieder voor zaterdag 23 mei al vier topbands geprogrammeerd: De Dijk, Beef, Leaf en WC Experience. Een speciale website gaat regelmatig nieuwe acts en de voortgang melden. Eerder hield De Soos een Benederpopfestival, maar dat verliep desastreus door hevige regenval. Modder fleurde dat festival nog enigszins op. Ditmaal is er wijselijk gekozen voor een megatent, zodat regen geen spelbreker kan zijn. Kijk op www.benederpop.nl om bij te blijven en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Spades en Deaf in Xinix

De Eindhovense garagegrockband The Spades is met de Haagse band The Deaf op zaterdag 3 januari in Xinix. Vaste Xinix bezoekers kennen The Spades van eerdere bezoeken en hun frontmans Denvis, die zich op allerlei manieren in het nieuws weet te brengen (tv, Lowlands). Denvis is van oorsprong een singersongwriter, die daarnaast breed bezit is. In april verscheen van de band, drie jaar na de vorige, een nieuwe cd, Above the law & below the belt, waarop een strakke sound, hoorns en een hammond. Tweede band van de avond is de band van Di-rect gitarist Spike: The Deaf. In deze band doet Spike ded vocalen. De band doet sterk denken aan de Zweedse band The Hives en maakt 60-er jaren garagerock, geïnspireerd door Rolling Stones en the Kinks, hoewel er ook vleugjes inspiratie uit de Haagse scene Shocking Blue en Golden Earring waarneembaar kunnen zijn. De band won de prijs voor de Beste Live Act Den Haag in 2008. Dat kan ook niet anders met deze muziek.

Lift

Bij SLIM in de Lift, spelen op vrijdag 2 januari The Manky Nuts en Linc. Gebruikelijk treedt er minimaal één band uit de eigen streek op, maar ditmaal zijn het bij uitzondering twee bands uit de regio Tilburg. The Manky Nuts speelt voornamelijk Pantera covers, dus dat gaat er aardig heftig aan toe. Linc is wat `softer´ met covers uit de jaren negentig van Danko Jones, Anouk en U2. Zoals altijd is de entree gratis, aanvang 21.30 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: