Skip to content

Column Popnieuws: Johan neemt afscheid in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 03-12-2009

De popband Johan treedt zaterdag 5 december op in Xinix Nieuwendijk. Het optreden dit jaar valt in de afscheidstoernee van de band, die eind dit jaar afgerond wordt in Paradiso. Eerste initiatieven voor de band werden in 1989 genomen door de huidige zanger/gitarist Jacco de Greeuw. De band heette toen nog Visions of Johanna (naar een song van Bob Dylan). De Greeuw heeft nu besloten er een punt achter te zetten. Begin dit jaar verscheen het laatste album van de band, “4”, waaraan een promotietour gekoppeld werd. Die tour is nu plotseling een afscheidstour. Johan speelt melancholische gitaarpop. Singersongwriter Tim Knol speelt in het voorprogramma. Aanvang optredens 22.00 uur.

Naar boven

Om als band boven het maaiveld uit te komen moet je optreden. Vrijdag 4 december is die mogelijkheid er weer voor twee bands bij SLIM in de Lift in Xinix. Het Raamsdonksveerse Bite the Bullet brengt een repertoire van rockmetal covers van Metallica, Pearl Jam en System of a Down. De tweede band is GoGoYubari. De Bredanaars hebben eigen nummers, die beïnvloed zijn door The Killers en Kings of Leon. Optredens beginnen om 21.30 uur, entree gratis.

Haarhorst

Het optreden bij poppodium Haarhorst in Gorinchem in het kader van Dangerous December (4/12) gaat niet door. Het poppodium ligt op zijn gat. Vorig jaar maart startte het initiatief, dat stevig gegrondvest leek met veel enthousiasme in buurthuis De Haarhorst in Gorcum. Fysiek blijven het podium en de mogelijkheid om op te treden, maar de organisatie bestaat niet meer. Het optreden Face Tomorrow (met in het voorprogramma Diva Down) op 16/1/10 gaat nog wel door.

751=13

De stonerrock band Doyle (zondag nog op 50 jaar Popmuziek in Gorcum in De Nieuwe Doelen) heeft onlangs de achtervoeging 751 weer in gebruik genomen. De band heette bij de oprichting ook Doyle751, maar de cijfers sleten er na een tijdje af. Doyle koos voor de achtervoeging omdat er al meerdere bands zijn die Doyle heten. De achtergrond van de cijferreeks 751 is heel eenvoudig: opgeteld geeft het het getal 13. Daardoor zorg je wel dat je onderscheidend bent.

Meer columns van Piet van Vugt: