Skip to content

Column Popnieuws: Xinix opent deuren weer

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 03-09-2008

Na een vakantiestop opent poppodium Xinix haar deuren weer. Zaterdag 6 september is de officiële start van het nieuwe seizoen met de Eindhovense powerrock van Peter Pan Speedrock. De band was al vele malen eerder in (het oude) Xinix en mag nu de toon gaan zetten voor het nieuwe live seizoen. Het trio muzikanten weet het behang van de muur te spelen. In september 2007 verscheen de laatste cd van de band, Pursuit until Capture, waarop opnieuw een aantal indrukwekkende songs. De band speelde inmiddels ook op Pinkpop en zo’n optreden mag de kroon op het werk van een Nederlandse band genoemd worden. Het voorprogramma wordt verzorgd door Offhanded, een powerrockbanduit de Alblasserwaard, die de vonken er vanaf doet springen. Een eerder voorprogramma van de band in Xinix in juni ging niet door en de band krijgt een nieuwe kans. Op de website van de band staat een fraaie indruk van wat de band maakt, www.offhandedmusic.nl. De optredens in Xinix beginnen om 22.30 uur. Er is inmiddels een rookverbod, maar ook een rokersalternatief.

Lift

De seizoensopening door Peter Pan Speedrock in Xinix wordt voorafgegaan een SLIM in de Lift avond, vrijdag 5 september. Drie regionale, geheel verschillende bandjes tonen hun muzikale creaties. Gas verzorgt een gastoptreden. De band is tijdelijk herenigt met muzikanten die over zijn uit Australie. De tweede band is Myson uit Sliedrecht, voorgekomen uit Speckneck en Fabulous Furry Freak Brothers. De band noemt zelf de muziekstijl pokkeherrie. De avond wordt afgesloten door Krek dat met artistieke hand poëzie op muziek heeft gezet. Aanvang 21.00 uur, toegang gratis.

En dan nog

Dan blijkt de band The Honey Bees een iets andere naam te hebben: The Happy Bees. Maar de bijenpakken zijn gebleven en de enthousiaste vrolijke optredens ook. Kijk op www.happybees.nl ***September is de start van veel live activiteiten, want ook in De Teerkamer in Woudrichem wordt weer muziek gemaakt. Zondagmiddag 7 september speelt the Gipsy Jazzers met Amerikaanse swing in de stijl van Django Rheinhardt en Rsoenberg Trio. Aanvang 15.00 uur, entree gratis.

Meer columns van Piet van Vugt: