Skip to content

Column Popnieuws: Tijd voor wat anders

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 01-07-2010

Soms is het tijd voor wat anders en dan is de start van de zomer een tijdstip om een besluit te nemen. Dat deden de muzikanten van DivaDown, die er een punt achter zetten na een driejarig bestaan en ruim honderd optredens. De emorock band was energiek en bracht het tot de Nederlandse finale van The Next Stage, een wedstrijd voor popbands. Bovendien speelde de band in ’t Paard in den Haag, ook al in een finale, ditmaal de Highscool Music Competion 2008. In 2009 bracht de band een EP (!) met acht nummers uit: Risen Thoughts & Fallen Feelings. De band viel uiteen, toen bassist Rob den Tuinder aangaf de band te gaan verlaten. Rob: “Ik luister al anderhalf jaar naar diverse soorten muziek, behalve naar de muziek, die mijn band maakte”. De vijf leden van Divadown gaan wat anders doen. Duidelijk is, dat we ze in ieder geval in andere bands terug gaan zien. Het laatste optreden van Divadown was op Wantijpop in Dordrecht, vorige maand.

Strangers

De Werkendamse band Strangers on this Earth hield ook op te bestaand. De band bestond al sinds 2007, maar had opmerkelijk genoeg nog niet in de buurt opgetreden. Strangers on this Earth maakte vrolijke indierock met nadruk op de teksten, omdat “muziek een communicatiemiddels is”. De Werkendammers Frans de Peuter (drums) en Aart Jan Stoop (gitaar) en Giessenaar David van Vugt (toetsen, zang, bas) hadden het druk met studie en omdat de muzikanten elders wonen, schoot het repeteren er bij in. Ook liepen de muziekvisies uit elkaar. Eén nummer van de band is nog te horen op www.myspace.com/strangersonthisearth: Shadows Will Light Up.

Hippies

Buiten de Waterpoort in Gorcum is zaterdag 3 en zondag 4 juli weer het jaarlijkse Hippiefestival. Bekende en minder bekende muzikanten kruipen dan in de huid van muzikanten uit de zeventiger jaren. Zo zijn er optredens te zien met nummers van Pink Floyd, Jefferson Airplane, The Byrds, John Lee Hooker (Ron Krop), Santana en Allman Brothers Band. Voor het volledige programma met tijdschema: www.hippiefestival.nl

Meer columns van Piet van Vugt: