Skip to content

Column Popnieuws: Muzikaal terug in tijd

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 03-07-2008

Komend weekend wordt op twee plaatsen de tijd muzikaal terug gezet. In Gorucum is zaterdag 5 en zondag 6 juli een groot Hippiefestival op een terrein Buiten de Waterpoort. Na een geslaagde try out vorig jaar is het gratis toegankelijke evenement nu uitgebreid naar twee dagen. Vooral regionale muzikanten kruipen in de huid van muzikanten uit zestiger en zeventiger jaren. Op beide dagen wordt gestart om 12.00 uur. Het spreekt voor zich dat de gitaar een belangrijke rol speelt in het geheel. Het instrument is vooral te horen als nummers gespeeld worden van The Who (door Doyle), Jimi Hendrix (Mike Doulis), Santana (opnieuw Mike Doulis) en Greatfull Dead (All Ride). Verder is er aandacht voor de wat softere sound van Joan Baez (Marina de Keizer), Fairport Convention (Donna & All Ride) en Johnny Cash (Joeke Knijft en Christine Jansen). Vanzelfsprekend valt of staat het festival met mooi weer, hoewel er op zaterdag vanaf 21.00 uur dj’s draaien in een grote tent.

Opnieuw gitaar

De gitaar is ook belangrijke bij het optreden van de Waalwijkse The Shakin’Arrows, een band die in de zestiger jaren actief was. De muzikanten haakten aan bij de sound van The Shadows. De heerlijke vloeiende, redelijk zwoel klinkende gitaren waren destijds inmens populair. The Shakin’Arrows treedt op in een feesttent aan de Eikenlaan in Sleeuwijk op zaterdag 5 juli, aanvang 20.30 uur. De dag ervoor, vrijdag 4 juli, staat de tent ter beschikking van WC Experience. Dat is heel andere koek, maar niet minder indrukwekkend. WC Experience zit middenin de Pliesiepet toer. De nieuwe single “Jansen”, zal ongetwijfeld gespeeld worden.

Zonnig

Moke komt niet naar het Zomerfeest in Gorcum op 29 augustus. Het optreden staat nog wel op de Moke site, maar de reden is onduidelijk. In plaats van Moke wel grote namen als Zuco 103 en Alain Clark op diezelfde donderdag 29 augustus). Op zaterdag 30/8 staat The Opposities gepland met andere urban acts als Stylevation Army en Devastators.Het Zomerfeest is op de Groenmarkt en gratis.

Meer columns van Piet van Vugt: