Skip to content

Column Popnieuws: Druk weekend

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 03-06-2010

Op SLIM in de Lift spelen vrijdag 4 juni twee bijzondere bands. Beide bands komen niet uit de streek, maar de muzikanten hebben wil in de buurt gewoond of bij SLIM in de oefenruimte gespeeld. The Black Tits speelt up tempo poprock, neigend naar stonerrock, waarbij de stem van zanger Jan jaap opvalt. Addergebroed speelt folkmetal. Als je de band raadpleegt op You Tube, constateer je dat het accent op de folk ligt. De bands spelen vanaf 21.30 uur, plaats van handeling: Xinix. Xinix is op zaterdag 6 juni gesloten, vanwege de festiviteiten in de feesttent in Nieuwendijk.

Vrolijke rock

SLIM in de Lift heeft concurrentie van optredens van The Fawaka Brothers en WC Experience in de feesttent in Nieuwendijk, ook op 4 juni. De prestaties van beide bands zijn bekend: Fawaka Brothers speelt aanstekelijke uptempo hiphoprock en WC Experience gaat een geintje niet uit de weg: strakke lolrock, waarbij regelmatig kernachtige Nederlandstalige teksten zijn gezet op strakke traditionele rocksongs. Aanvang 20.30 uur. Om in de sfeer te komen, moet je donderdag 3 juni ook al naar de feesttent. Dan speelt de Band Zonder Banaan. Die band was twee keer eerder in de feesttent in Nieuwendijk; aan een eerder optreden met surfplank wordt nog gerefereerd in de biografie.

Vrouwenhemel

Als je denkt dat Werkendam popmuziekloos is, zit je er flink naast. Zaterdag 5 juni speelt in cafe Vrouwenhemel aan de Sasdijk de coverrockband Barracuda. Op het repertoire staan covers van Anouk, ZZTop en The Police. Aanvang 21.00 uur. In juli treedt de band De Drift op met Nederlandstalige covers.

Duveltje

In Gorcum vindt twee dagen lang Duveltjesrock plaats in een tent Buiten de Waterpoort. Zaterdag 5 juni spelen o.a. Salvador, Sugar Sweet (winnaar Rockslag bij Gorcum) en New Par en zondag 6 juni zorgen o.m. Doyle751 en Sobek voor een vervolg van het festival, waar de stevige rock de boventoon voert. Het volledige programma vind je op duveltjesrock.genesis.nl. Kaarten kosten 5 euro per dag. Geen geld.

Meer columns van Piet van Vugt: