Skip to content

Column Popnieuws: Vijfde ronde rockslag

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 01-04-2010

De Rockslag bij Gorcum heeft zaterdag 3 april de vijfde voorronde op het programma staan. De voorraad regionale bands was op en daarom spelen ditmaal van vertegenwoordigers uit Zuid Holland. Speakerpunch met strakke beats neemt het op tegen het Haagse Project D (dynamic rock) en Headblow (grunge). De winnaar gaat naar de finale, die precies twee weken laten plaatsvindt. De eerste band start zaterdag om 22.00 uur.

Volle bak

In Xinix is het de komende drie dagen onrustig. Vrijdag 2 april is er weer de maandelijkse editie van SLIM in de Lift. Ditmaal weer met regionale vertegenwoordigers. De Theezakjes begint met een carnavaleske mix van nederpunk en garagerock. Fictrious brengt voor het eerst een complete set met eigen nummers. De band is voortgekomen uit Born Naked Generation, dat debuteerde op het SLIM Herfstfestival in 2008. Aanvang 21.30 uur, entree gratis.

Leuk meisje

De Nederlandstalige rockband Want Want brengt op 29 april hun eerste CD Mijn meisje vindt me leuk zoals ik ben uit. Daarna wil de band door Nederland gaan touren (o.a. Bevrijdingsfestivals). Voor die tijd speelt het kwartet uit Zwolle al in Xinix. Zaterdag 3 april staat de band, die hun songs vooral humoristisch wil laten zijn op het Nieuwendijkse podium. Frontman Fokko Mellema komt uit de punkrockband The Jeremy’s en gaat met Want Want een iets andere richting op. Het Eindhovense rocktrio Left completeert de avond. Aanvang 22.00 uur

Metalmiddag

En als je denkt op zondag even bij te komen van al het geweld dat in Nieuwendijk plaatsvindt, kun je vanaf 15.00 uur nog eens drie metalbands in Xinix bekijken. Op de eerste metalmiddag spelen twee Waalwijkse bands: The Darkest Red, dat onlangs de cd Destroy & Rebuild uitbracht en Wasted Bullet, de metalcoreband met de Wijk & Aalburgse bassist Brian Korstjens. Hun cd Stand Your Ground is inmiddels uitverkocht, maar gelukkige is er ook de EP Change nog. De derde band Chaos speelt trashmetal, waarbij gitarist Edwin voor de grunts zorgt. Na deze metalmiddag is iedereen weer helemaal opgeklaard.

Meer columns van Piet van Vugt: