Skip to content

Slim in de Lift Februari 2017

Windup Space weet op geniale wijze rauwe emoties te verpakken in sterke songs. Met ingetogen, sfeervolle melodieën vindt de band moeiteloos de weg naar het hart van de luisteraar, om vervolgens keihard uit te halen met felle, venijnige riffs. Dit zorgt voor een dynamische en melancholische sound, die doet denken aan de alternatieve rock van Biffy Clyro en The Smashing Pumpkins met emo invloeden van Brand New en Basement.
Windup Space werd in 2012 in Oosterhout opgericht door zanger en gitarist Menno van Marle, bassist Jesse Kwaks en drummer Steven van Marle. Sindsdien deed het rocktrio gestaag ervaring op en ontpopte Windup Space zich tot een vaste waarde in het Bredase bandcircuit. Door de sterke live reputatie lieten shows in onder andere de Mezz, Gebouw-T en Paradiso niet lang op zich wachten, bereikte de band in 2015 de finale van T-strijd en won de band in datzelfde jaar de 3e Bredase Poprock Wedstrijd.
Na de eerste demo EP ‘Cannibals’ in 2014, kwam begin 2016 de single ‘Stalling My Mind’ uit. De tweede EP van de band verscheen 3 september 2016. Hierop laat Windup Space hun meest rauwe en emotionele werk tot nu toe horen. De single voor deze EP, 'Sunlight', is met videoclip uitgebracht op Youtube.

Spannende new wave die luistert als een soundtrack van een intense thriller. Van minimalistisch en dromerig naar meedogenloos hard. There There biedt een intense luisterervaring waarbij dynamiek en verrassing de hoofdrollen vertolken. Liefhebbers herkennen de donkere vocalen van Nick Cave en invloeden van Sigur Rós, Mogwai en The National.

De Bredase band, opgericht in begin 2013, ging in nog geen twee jaar tijd van zolderkamer naar Breda Barst en won het tussendoor de Bredase PopRock Bandwedstrijd. Begin 2014 kwam de debuut-EP uit en datzelfde jaar presenteerde de band twee singles (Exist en Footsteps). In 2015 kwam de single The Place We’re In uit en organiseerde There There het project December Tapes voor het Jeugdcultuurfonds. Ondertussen werd hard gewerkt aan het nieuwe album Encounter dat op 23 april werd gepresenteerd in Electron. Encounter is vanaf dat moment gratis te downloaden.

There There is:
Joep Gudde
Tom Gudde
Jeroen Stoot
Ramon van Gils

Pers

BreakOut “Herleving van Joy Division en invloeden uit de Amsterdamse ultra-new-wave scene van bands als Mecano en Minny Pops”

POPEI “De band zet meteen vol in; een muur van geluid komt over ons heen gevolgd door beats uit de drumcomputer en modieuze synthesizer tonen.”

3voor12/Breda “De dynamiek in de rocknummers, met behulp van een drumcomputer en feedback van de gitaren, is duidelijk een sterke kant van de vierkoppige band.”