Skip to content

Column Popnieuws: Profuna Ocean maakt herstart

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 03-02-2011

Bij SLIM in de Lift (Xinix, vrijdag 4 februari) komt Profuna Ocean weer in actie. De band, die sferische, symfonisch getinte muziek, treedt voor het eerst in dik een half jaar weer op. Ziekte van één van de bandleden hier de band van het podium. Vanaf SLIM in de Lift willen de muzikanten er weer vol tegenaan aan. Er zijn nieuwe nummers gecomponeerd, die voorbestemd zijn om op een tweede cd te zetten, de opvolger van Watching The Closing Sky. Profuna Ocean debuteerde twee jaar terug op SLIM in de Lift. De band is deels regionaal met de Andelnaren Arjan (bas) en Rene (toetsen) Visser. Vooraf speelt de band The Surs, een alternatieve postpunkband uit Den Bosch. Hun eerste cd Persona wordt 18 februari gepresenteerd. Aanvang 22.00 uur.

Unplugged

De Band Zonder Banaan, normaal gesproken een flauwekul rockband pakt het iets serieuzer aan en komt zaterdag 5 februari in het kader van de Unplugged Tour naar Xinix in Nieuwendijk. De band krijgt versterking van Clemens van de Ven (rauwe vocalen, krachtig pianospel). Het mag dan een ander soort optreden worden: de bandleden van BZB blijven zo gek als een deur, dus de zaal gaat op z'n kop. Bekijk de YouTube filmpsjes maar vast. De aanvang is 22.15 (precies!, liet de organisatie weten).

Band zonder banaan

Vacature

De metalband Bleeding Tears is opnieuw op zoek naar een zanger of zangeres. De band treft het niet met degene die de vocalen verzorgd. Bleeding Tears oefent bij Xinix. De band heeft voorkeur voor een zanger(es) die zelf zanglijnen uit kan zetten en zich daarnaast aan kan passen aan het repertoire dat er nu ligt. Contact via bleeding-tears@live.nl. Kijk ook op de website van de band: www.bleeding-tears.nl.

Niet door

Het is Mayday13 niet gelukt om door te dringen tot de finale van De Rockslag bij Gorcum. De jury koos One Night band als winnaar van de avond, tijdens de derde voorronde op 22 januari. Er is nog één plaats over in de vijfde voorronde. Wie mee wil doen moet snel reageren dus.

Meer columns van Piet van Vugt: