Skip to content

Column Popnieuws: Bands met zangeressen in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 2-12-2010

Nieuwendijk - De december editie van SLIM in de Lift, een initiatief om bands podiumervaring en experimenteerruimte te geven, heeft vrijdag 3 december twee bands met elk een zangeres op het podium staan. De eerste band is het regionale Untraceable, dan een afwisselende set van poprock nummers speelt. De band opereert sinds 2008 in de huidige samenstelling met zangeres Chantal de Groot als frontvrouw. De tweede band komt uit Oosterhout en heeft Integrated Fuel. DE band speelt gevoelige rocksongs, die met regelmaat gemixt worden met powerpop onderdelen. IF is een band met jonge muzikanten, die in Loon op Zand de Kroaktest won. Waspikse Lois Rutters zorgt voor de zangpartijen. Aanvang 21.30 uur, entree gratis.

Integrated Fuel

Coveralls in Eethen

AltenaRoadhouse inEethen heeft komend weekeinde een dubbele popavond. Vrijdag 3 december speelt het Werkendamse De Coveralls een cover repertoire van 60 en 70 jaren song. DeWerkendammers hebben werk van Elvis Presley, The Shadows en Chuck Beryy op het programma staan. Ze deinsen er niet voor terug een Nederlandstalig rocknummer er tussendoor te gooien. Zaterdag 4 december speelt de Roadhouse Band, die hun oorspronkelijke standplaats, De Teerkamer in Woudrichem omwisselde voor het Eethense poppodium en daardoor ook van naam wisselde. Die band zorgt voor rockmuziek uit de jaren tachtig en negentig. Aanvang telkens om 21.00 uur, toegang gratis.

Kensington in Xinix

In Xinix spelen zaterdag 4 december twee bands. One Night Band verzorgt het voorprogramma met experimentele rock. De band is bezig met cd opnamen. Kensington verzorgt het hoofdprogramma. De band werd uitgekozen als 3FM Serious Talent, de singleYouth is genomineerd voor Single Of the Year en daarbij speelt de band op Noorderslag, het snelst uitverkochte driedaags evenement in Groningen in januari. Kensington vestigde de aandacht op zich met het uitbrengen van het debuutalbum border in de zomer van dit jaar. Veronica Magazine gaf als kwalificatie voor het album : “te goed om Nederlands te zijn”. Drie weken terug werd de single When it Falls Down uitgebracht. Kensington speelt catchy popsongs. Aanvang 22.30 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: