Skip to content

Column Popnieuws: Jonge honden op podium XiniX

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 02-10-2008

De gemiddelde leeftijd van de muzikanten die zaterdag 4 oktober op het podium van Xinix staan, zal niet veel hoger liggen dan achttien. De Belgische band Freaky Age werd in 2003 tijdens de Humo Rock Rally ontdekt en toen waren de muzikanten gemiddeld 14 jaar. Al snel daarna werd de band gevraag om in grote zalen in Frankrijk te komen spelen. Ook speelde de band op de Belgische avond van de TMF Awards. Freaky Age is inmiddels een kwartet geworden en speelt energieke indie-pop. Eind vorig jaar is de EP Time is Over uitgebracht. In Frankrijk koos het magazine ROCKMAG het nummer tot “song van de maand”. Inmiddels is ook de eerste volledige cd uit: Every Morning Breaks Out. In het voorprogramma speelt het lokale The FawakaBrothers.

Fabchannel

The FawakaBrothers krijgt misschien nog wel meer aandacht dan Freaky Day. De regionale hiphop band staat erg in de belangstelling na uitverkiezing als Locals Only (met AC Berkheimer en Dollygrip) van de maand oktober door het blad LiveXS. De band wordt met een afdruk van de EP De Perfecte Dag uitgebreid genoemd in het laatste nummer van het popblad. Er moet inmiddels ook al een interview met de bandleden op de website van Locals Only staan, maar dat blijkt moeilijk te vinden. Het optreden The FawakaBrothers in Paradiso (op 29/10) wordt live uitgezonden via FabChannel, een toonaangevend videokanaal. Dus ook thuisblijvers kunnen dan meegenieten. Ook wordt er een interview uitgezonden via KXRadio. De optredens in Xinix beginnen om 22.00 uur.

Lift

In het kader van SLIM in de Lift spelen er in Xinix nog twee bandsop vrijdag 3 oktober. Dan staan Angel in A Box en Peaches en Bert op het podium. De laatste band is instrumentaal en hoopt tijdens de avond nog een zanger(es) te strikken. P & B speelt eigen werk in rockstijl. Angel in A Box is ook een trio. De powerrock band voegt ook punkelementen toe en werkt aan een nieuw CD. De optredens beginnen om 21.30 uur en zijn live te horen via SLIM Webradio (via www.slimweb.org). De toegang is gratis.

Meer columns van Piet van Vugt: