Skip to content

Column Popnieuws: Opening nieuw seizoen Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 02-09-2010

Xinix start komend weekeind met een nieuw seizoen vol live muziek. Het Nieuwendijkse poppodium heeft al aantal interessante concerten op de agenda staan. KONG is de officiële openingact. Het viertal muzikanten bestaat al sinds de tachtiger jaren, maar zette de activiteiten in 2002 op een laag pitje, om ruim een jaar terug een herstart te maken. De band maakt stevige rockmuziek met zware riffs op gitaren en bas en swingende drums. KONG verwerkt met regelmaat ook electronische elementen in de muziek. De sound is goed terug te horen op de eerste cd na de heroprichting: What It Seems Is What You Get. KONG speelt op zaterdag 4 september in Xinix, aanvang 22.30 uur.

Vooraf

Net als vorig jaar gaat een aflevering van SLIM in de Lift aan de officiële seizoensstart van Xinix vooraf. Op de Xinix onderdeel, dat startende of vernieuwde band podiumruimte geeft programmeert popkollektief SLIM telkens in ieder geval één regionale band. Dat is ditmaal het Giessense Mayday13, dat rockmuziek maakt gemixt met funk, punk en pop. De Giessenaren waren nog niet veel in eigen streek te zien. Offenders of Love uit Zundert completeert het programma met een mix van rock, pop, blues en psychedelica. Het is vooralsnog één van de laatste optredens van de band om een bandlid naar Ierland verhuist. Aanvang 21.30 uur.

SOAP! pakt uit

De coverband SOAP!, huisband van Live Podia staat komende maand twee keer op het podium van recreatiecentrum De Kurenpolder in Hank. Op zaterdag 4 september voor een regulier optreden (tijdens de Highland Games) met vette rockcovers. Zondag 19 september is dat in het kader van Open Podium met de band Old Road. Dat laatste kunstje wordt herhaald op zondag 17 oktober als SOAP! er opnieuw is, ditmaal als voorproefje van Vertical Limit en de hiphoppers van The Bounce.

Vrouwenhemel

De Drift speelt zaterdag 4 september in café De Vrouwenhemel in Werkendam. De band brengt een repertoire van Nederlandstalige rockcovers van ondermeer de Dijk en Blof.

Meer columns van Piet van Vugt: