Skip to content

Column Popnieuws: Rock in feesttenten

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 02-06-2011

Komend weekend moet je naar feesttent om live muziek te kunnen ervaren. In Gorinchem is het komend weekend Duveltjesrock in een tent Buiten de Waterpoort. Het tweedaagsfestival is één van de muzikale hoogtepunten van Gorinchem, naast Hippiefestival en Rockslag. Zaterdag 4 juni spelen er bands vanaf 14.00 uur. The Brave start daar en van de bands die in de oefenruimten van Xinix spelen, treden ook nog Stigma (21.00 uur) en Fenris (22.00 uur) die dag op. De manifestatie wordt afgesloten door Tributor. Zondag 5 juni spelen er zeven bands, waaronder het startende One Night Band (winnaar Rockslag 13.00 uur), Paradox Soul (17.00 uur) en Chaos (18.00). Einde live muziek om 20.00 uur. Kaarten verkrijgbaar via duveltjesrock.cafegenesis.nl.

Zoo

De vrijwilligers van Xinix assisteren de Nieuwendijkse Oranjevereniging in de feesttent aan de Singel, komende week. In die tent ook veel live muziek. Donderdag speelt The Mephis Maniacs. De band laat veel herkenbare nummers uit de muziekgeschiedenis horen. The Fabulous Wannabeatles speelt daarvoor een sprankelende set met bekende Beatles covers. Aanvang 20.30 uur. Op vrijdag 3 juni staan twee Nederlandse topbands op het programma: A Silent Express (bekend van de single Will Be Around; de band was eerder in Xinix te zien) en Go Back to The Zoo. Deze band bracht de succesvolle eerste cd Benny Blisto uit. De populariteit van de band bleek daarna op Lowlands 2011, toen de tent waarin werd opgetreden duidelijk te klein bleek. Op de cd de overbekende singles Beam Me Up, Electric en Hey DJ. De band staat ook op Pinkpop 2011. De optredens beginnen om 20.30 uur. Zaterdag 4 juni zijn The Crazy Piano´s in de Nieuwendijkse feestent met een wervelende show met allerbeste nummers uit de popgeschiedenis. Aanvang eveneens 20.30 uur.

Lift

Ondanks de grote namen in de tenten, kleinere namen in Xinix op vrijdag 3 juni als daar de laatste SLIM in de Lift van dit seizoen is. Mayday13 presenteert zich dan met hun punkrock en een gewijzigde bezetting, terwijl het eveneens regionale Salvador stevig aan- en af zal sluiten. Aanvang eerste band 22.00 uur. Entree gratis.

Meer columns van Piet van Vugt: