Skip to content

Hippiefeest 5 en 6 juli 2008

Het Gorcums Hippiefestival is dit jaar op 5 en 6 juli. Het festival was vorig jaar zo’n succes, dat veel muzikanten er wilden spelen. Vandaar dat we van een naar twee dagen zijn gegaan. Het festival laat een deel van de Gorcumse cultuur zien: de popcultuur. In Gorinchem en directe omgeving zijn er zo ontzettend veel bands en muzikanten. Die mogen gezien (en beluisterd) worden! We kunnen dan ook met recht spreken van een cultureel festival.

Naast de live muziek op het buitenpodium van de Gorcumse muziektent zal op het evenementenveld Buiten de Waterpoort een grote tent komen te staan die zal worden gebruikt voor het hippiefeest met dj's op zaterdagavond. Entree is dan € 5,= incl. 1 consumptie en verder is het festival gratis.

Er zal onder meer de muziek gebracht worden van The Doors, Janis Joplin maar ook Bob Marley and the Wailers! Het is dus dit jaar niet alleen hippiemuziek maar ook andere muziek uit die tijd. Maar muziek van hippiebands blijft wel de hoofdmoot.

Hippiefeest 2008

Naast live- en dj-muziek is er weer een Tai Chi demonstratie van Centrum Tian onder leiding van Titia Thierens. Ook zijn er djembe-demonstraties van onder meer Stanza. De kinderzangwerkplaats zingt zaterdag en er zal weer geschminkt worden. Marktkraampjes met hippie- en andere spullen zullen het veld omlijsten (er zijn nog kraampjes te huur voor Gorcumse ondernemers, mail naar donna.bastiaans@orange.nl), tezamen met…. hippiebusjes die weer op het terrein mogen staan en zelfs mogen overnachten! (tenten zijn niet toegestaan). Dat worden sferen a la Woodstock op de mooiste festivallocatie ooit, Buiten de Waterpoort! Iedereen is welkom.

Het Gorcums Hippiefestival is een initiatief van Donna Bastiaans en wordt mede georganiseerd door Café Genesis, Opus Four Music Café, Fit4U, Café Het Hoekje en Café De Keizer, mmv OWN Management.

www.myspace.com/hippiefeest
www.hippiefestival2008.hyves.nl