Skip to content

Column Popnieuws: Geen Alaaf in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 31-01-2008

Traditioneel is er geen carnaval bij jongerencentrum Xinix. Het feest van het zuiden wordt in Nieuwendijk ingevuld met de eveneens traditionele Singerwsongwriterwedstrijd. Vooral het podium krijgt zaterdag 2 februari een complete metamorfose, als de negen deelnemers zich presenteren aan het publiek. Had de organisatie voorheen nog wel eens problemen om voldoende deelnemers te vinden (de wedstrijd werd al eens afgelast), ditmaal was dat geen enkel probleem. Het programma was in een week spontaan volgeboekt. De grote belangstelling heeft er waarschijnlijk toe geleid, dat de deelnemers voornamelijk uit de regio komen. Het deelnemersveld ziet er als volgt uit: Electric Honey (Karin en Sharon), ROES (Mathijs en Ruben), Marnix Gabriel, Thomas Ebben, Sujeewa van Kinderen, Annemieke van den Tol, Djolien Broekhuizen, Rens Ouburg en Rowanda Blijenberg en de Crashed leden Christian en Charlotte. Een vakjury kiest aan het eind van de avond de winnaar. Het publiek mag stemmen uitbrengen voor de publieksprijs. Tijdens de stemronde speelt de winnaar van vorig jaar: Joeke Knijft. Xinix gaat open om 21.00 uur en de wedstrijd begint precies om 21.30 uur.

Rockslag

Toenemende activiteit in Xinix drukt de aandacht voor De Rockslag bij Gorcum een beetje weg. Niettemin staat er zaterdag 2 februari alweer de vijfde voorronde op het programma. Ons regionale Dubio (britain rock) speelt daar tegen Spiritual Force (hardrock) en Reflection (pop en funk), aanvang 22.00 uur. De finale vindt plaats in maart. Kinkobra, Highway49, Doyle en X-TinXion. De Rockslag wordt gehouden in het Huijs van Breughel aan de Knipsteeg (en ook daar dus geen carnaval).

Nieuw vuur

Bassist Brian Corstjens (ook Wasted Bullit) nam afscheid bij het poppy Backyard en sloot zich aan bij de metalmannen van Fenris, dat nu weer compleet is De band speelt in mei op Man of Metal 5 in de Haarhorst in Gorcum. De band start langzaamaan weer een promotie offensief. Op You Tube is een clip te zien van het nummer The Blood Opens Gateways, overigens nog zonder tweede gitarist Jan Willem. Heftige show.

Meer columns van Piet van Vugt: