Skip to content

Column Popnieuws: Xinix start met rebelse rock

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 31-12-2009

Poppodium Xinix houdt de vaart er in en heeft op zaterdag 2 januari de eerste band in het nieuwe jaar al op het podium staan: Rebelle, een Haagse meidenrockband. Het trio doet het goed, met hun rock waar een vleugje punk aan toegevoegd is. Er werd al gespeeld tijdens de Popronde (een popcircus, waarbij telkens in één stad op één avond veel optredens zijn) en in maart gaat de band naar de VS. Daar wordt gespeeld op South-By-South-West en Austin, Texas. SBSW is een festival over meerdere dagen, waarbij overal optredens zijn. De uitverkiezing voor SBSW heeft ongetwijfeld te maken met het tekenen van een contract voor het maken van een CD, die in het voorjaar uitgebracht wordt. Xinix is open om 21.00 uur. Aanvang optreden 22.30 uur.

Websites

The Squall heeft na de bezettingswisseling van een half jaar terug de website geheel vernieuwd. Op de site nu ook geluidsfragmenten en videobeelden (clips), opgenomen in Xinix, tijdens het optreden in oktober van dit jaar. Daarvan is ook een DVD gemaakt. Onduidelijk is of die verkrijgbaar is. The Squall belooft binnenkort voorproefjes van de nieuw te verschijnen CD. Die CD (weliswaar toen nog met de oude bezetting) wordt al twee jaar aangekondigd, maar het lijkt er nu toch van te gaan komen. Er is ook een andere titel. Ook Kill (Dr) Phil heeft de website opgefrist. Eén van de eerste nieuwsberichten op die site is het vertrek van toetseniste Marleen van Loon. Na enige tijd samengespeeld te hebben, bleken de interesses niet aan te sluiten. Kill (Dr) Phill gaat vooralsnog als kwartet verder, hoewel op de website van SLIM een advertentie staat voor een toetsenist(e).

2010

We gaan een nieuw jaar in. Er staat geen groot festival op stapel, zoals vorig jaar Benederpop, dat 3500 bezoekers trok. Wel zijn er naast Xinix diverse initiatieven (Teerkamer heeft zondag 3 januari bijvoorbeeld Postbus 53, aanvang 15,30 uur) waar live muziek te horen is. Xinix heeft weer een singersongwriterswedstrijd. En als we het dan toch over kleine kunst hebben: er zijn in het afgelopen jaar geluiden te horen geweest over een Oerol in het Land van Altena. Kom maar op! Doorgaan daarmee.

Meer columns van Piet van Vugt: