Skip to content

Column Popnieuws: Twee live avonden in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 01-10-2009

Poppodium Xinix heeft zaterdag 3 oktober het debuut van de regionale band The Brave met aansluitend een optreden van het Haagse trio Bombay Show Pig. The Brave ontstond uit leden van StunNd en A Scream From the Heart.The Brave speelt garage rock. Op Myspace (gebruik The Bravenl, omdat je anders bij de Australische versie uitkomt) zijn al drie nummers van de band te horen. Gezien de gedrevenheid van zanger Erik Korsman, zal het optreden in Xinix indruk gaan maken. De tweede band van de avond komt uit Den Haag. Opmerkelijk is dat de band naast een drummer (Linda van Leeuwen, ook actief in vrouwenrockband Rebelle), een gitarist en een zanger/toetsenist geen bassist binnen de geleden heeft. Die baspartijen worden op vernuftige wijze en door gebruik te maken van elektronische hulpmiddelen toegevoegd, zodat een bijzonder geluid ontstaat. Bombay Show Pig maakt een “massive ray of noise”, dynamische, krachtige rockmuziek dus. De optredens beginne om 22.00 uur.

In de Lift

Bij SLIM in de Lift spelen vrijdag 2 oktober de bands Kiss of Dawn en Hoover. Ook hier stevige geluiden, want Kiss of Dawn speel klassieke hardrock, waaraan moderne elementen zijn toegevoegd. Hoover maakt een energieke show met alternatieve gitaarmuziek. In de bio staat, dat er ook wat te zien zal zijn en dat er “geen houten klazen op het podium staan”. Hoover speelde al op 3FM, in de Melkweg en Het Paard. Zoals gebruikelijk start SLIM in de Lift (mogelijkheid voor bands om nieuwe dingen te proberen, te debuteren of zich op een andere wijze te profileren) om 21.30 uur en in de entree gratis.

Obscure?

Poppodium Haarhorst zet de serie bijzondere popavonden door met Obscure October op zaterdag 3 oktober. Dan treden in de Gorcumse popzaal de volgende bands op: Overgrown (hardrock ’n roll) en New Era Dojo (metal) en SugarSweet, onze regionale vertegenwoordiger, die aantrekkelijke grooverock speelt, be├»nvloed door Rage Against the Machine en Foo Fighters. In een jaar heeft de band al veel opgetreden. Als aanvangstijd noemt De Haarhorst 20.00 uur. En dat is goed op tijd.

Meer columns van Piet van Vugt: