Skip to content

Column Popnieuws: JK Knijft in halve finale GP

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 31-07-2008

Joeke Knijft is doorgedrongen tot de halve finale van De Grote Prijs van Nederland, categorie singersongwriters. Knijft woont in Rotterdam, maar was eerder inwoner van Sleeuwijk en Almkerk. Met zijn band Doyle oefent hij nog bij Xinix in Nieuwendijk. De zanger/gitarist was frontman van het opgehevenAlbion, een gedreven metalband. Bij tijd en wijle duikt de band weer op. Joeke Knijft deinst er ook niet voor terug om met anderen optredens te doen, zoals in de folkband Myrrhis, of zoals laatst toen hij op het Hippiefestival in Gorcum in de huid krop van Johnny Cash. De halve finale van De Grote Prijs wordt gehouden in een huiskamer in Utrecht, half september. Veel ruimte voor publiek zal er niet zijn met zes deelnemende artiesten. Dat het een intiem concert wordt, is duidelijk.

Beweging

De band Highway49 doet momenteel geen optredens, want er wordt hard gewerkt aan nieuwe materiaal. De bedoeling is dat het eerstkomende optreden tevens de presentatie van een nieuwe demo gaat worden. Highway49 maakt authentieke rock en schopte het ver in de laatste finale van De Rockslag bij Gorcum. Surely is inmiddels een coverband geworden. De band met Nico Kerver, Eibe Gerhartl, Jan Koekkoek en drummer Sjacco heeft gekozen voor een andere aanpak. Dat resulteerde al in een geslaagde campingtoer door Frankrijk, die volgend jaar een vervolg krijgt. Parasoul, de soulband met de eerder genoemde Jan Koekkoek is toegevoegd aan het programma van de Gorcumse Zomerfeesten, zo meldt hun eigen website. Het optreden staat nog niet in de agenda van de Zomerfeesten zelf. Het optreden zou 31 augustus moeten plaatsvinden.

Vakantie

De vakantie optredens gaan starten. Zaterdag 2 augustus is in de feesttent bij Iveco in Almkerk een optreden van Nick & Simon. De Volendammers staan later in augustus ook in Gorcum geprogrammeerd. Donderdag 7 augustus speelt WC Experience, maar dan traditioneel in de feesttent aan de Dirk van Clevestraat in Almerk. Daarover volgende week meer. Na de optredens in Almkerk krijgen we aansluitend Zomerfeesten in Gorcum. Eind augustus staat er ook in Genderen een feesttent met een bijzonder programma.

Meer columns van Piet van Vugt: