Skip to content

Column Popnieuws: Xinix bol van activiteiten

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 01-05-2008

Om Poppodium Xinix kan niemand meer heen. Komende week zijn er vier avonden met activiteiten. Op Koninginnedag wordt afgetrapt met een optreden in samenwerking met de Oranjevereniging. Dan speelt de band Canvas! uit Raamsdonksveer. De band komt voor het genre dat gespeeld wordt, onvervalste rock & lol, uit een goed dorp, want de specialisten op het gebied van rock & lol, WC Experience komen ook uit ’t Vair. De avond start om 21.00 uur.

Amerikanen

De derde avond van Xinix Roots Cafe is op vrijdag 2 mei. Dan doen twee Amerikanen op doorreis het podium in Nieuwendijk aan. Eric Brace is de frontman van LastTrainHome en doet ook in solovorm optreden. Hij wordt dan begeleid door Peter Cooper. Cooper op zijn beurt wordt door Brace begeleidt als hij zijn nummers ten gehore brengt. Beide heren vallen onder de categorie singersongwriters. Peter Cooper heeft meer gevoel bij de authentieke countrymuziek. Hij is ook countryjournalist. Cooper en Brace doen één optreden in Nederland en reizen dan door naar Duitsland om 10 mei weer terug te keren voor het vervolg van de Nederlandse optredens. Gezien de bijzondere gasten van Xinix Roots Cafe, zal de toenemende belangstelling vrijdag waarschijnlijk doorzetten. Aanvang 21.30 uur.

Kwis

Xinix heeft verder op donderdag 1 mei een Popkwis op het programma staan. Gerenommeerde kwismakers hebben ook voor Xinix weer een attractief aantal vragen gemaakt, die door middel van geluids- en beeldfragmenten aan de deelnemers gesteld worden. Deelname is uitsluitend mogelijk met teams van twee tot en met vier personen. Opgeven op de avond zelf. Zaal open om 21.00 uur. Zaterdag 3 mei heeft Xinix een 90’s Party, aanvang 22.00 uur

Streekpop

Er komt meer belangstelling voor de regionale bands. Frozen Flames speelt vrijdag 2 mei in Genesis in Gorcum, terwijl Dubio zowel ’s middag als ’s avonds op het kakofoniefestival in De Haarhorst in Gorcum staat (3-5). De band van Skaranoids bassist Erik Hettinga, Spiritual Force is 3 mei met Vankatoen in Ekko Utrecht. Het is dezelfde Vankatoen tour, die vorig jaar Xinix aandeed en waarin Fawaka Brothers en Liberty Valance voorprogramma waren.

Meer columns van Piet van Vugt: