Skip to content

Streetedge

Contactpersoon:
Sander den Dikken
Muziekstijl:
hardcore punkrock
Website:
www.streetedge.nl
E-mail:
info@streetedge.nl
Telefoon:
0184-631414

Live opnamen

Biografie

Er is heel wat gebeurd met Streetedge sinds de donkere dagen van het Slim Herfstfestival 2001 waarop de band uit het gesloten domein van het ondergroundcircuit stapte en zich presenteerde aan een groter publiek. Optredens vonden plaats en benevens de gebruikelijke arrestaties hebben de G-punks zoals ze zichzelf nog altijd met recht noemen tijd gevonden voor het opnemen van een demo, G-punk era genaamd. De demo telt vier nummers, die stuk voor stuk verslag doen van een rauw en onaangepast leven vol van crack, hoeren, moord en doodslag. De bandleden: Sander (zang), nog steeds verantwoordelijk voor de teksten die als vanouds ruw en nietsontziend zijn. Brein achter veelzeggende songtitels als “Mr. Bitchslapmen” en “Heil und Vernichtung”. Sjoerd: (gitaar) nog altijd vitaal. Haatdragend jegens alles wat niet blank is. Door zijn agressieve, opzwepende spel een immer geliefd bandlid. Jelle: (gitaar) Vanwege een langdurig verblijf in een gesloten kliniek aldaar welbekend in het Dordtse. Onvoorspelbaar, recidivist. “Schijnt qua gedrag nog steeds terug te verlangen naar de bandenloze tijd in het undergroundcircuit.” Mark: (bas) Creatief maar “lichamelijk op zijn retour”. Volgens insiders geen schim meer van de levenslustige middelbare scholier die hij vroeger was. Koppig, vermagerd. Een voorbeeld van waartoe een destructief leven kan leven. Hanne: (drums) Speelt wanneer hij niet door cocaïne verdoofd is met een elleboogprothese. Dit na een optreden tijdens welke enige fans hem tot razernij brachten en hij zich op hen uitleefde. “Maakt een verwarde indruk, sterk vervreemd van zijn omgeving. Paranoïde.”
This is the official Streetedge website. Streetedge is a dutch punk band, known as worlds first Gangster Punkband! Check out our Bio and the foto's or download a free MP3 sample!
streetedge, punk, rock, muziek, music, gangster, gangsta, street, edge, gratis, free, mp3, demo, members, leden, sando, sander, mark, jelle, hanne, sjoerd, zang, vocal, gitaar, guitar, bas, drum, links, bad, religion, pennywise, NOFX, strungout, dogwood, punkbands, slim, xinix, tol, elektra, bibbelot, giessenburg, warstars, gastenboek, guestbook, bio, biografie, support, songs, macromedia, flash, 5, kill, again, business, man, ask, you, to, stay, why, don't, leave
Dit is de officiële Streetedge Website. Streetedge is een punkband, welke bekend staat als wereld's eerste Gangster Punkband! Bekijk onze bio, en foto's of download een MP3 sample!
We hebben onder andere gespeeld in Xinix in Nieuwendijk, Electra in Sliedrecht, de Haarhorst in Gorinchem en de Speelwagen in Gorinchem. Niet te vergeten: het Bitterballenfeest van Jan Boer!
-Het Gangster punk quintet Streetedge laat weer eens wat van zich horen.
-O, bestaan die nog dan…
-Uh, ja. Het afgelopen jaar is de meest talentvolle Gangsterpunk formatie van het Noord-Westelijk halfrond wat in de versukkeling geraakt, natuurlijk vanwege de gebruikelijke oorzaken: drank, drugs en vrouwen…, maar ze leven nog en schijnen er weer zin in te hebben. In de wintermaanden heeft de band zich klaargestoomd voor een nieuwe episode in hun nu al legendarische bestaan. Hopelijk zal deze wat langer zal duren dan één of twee concerten, zoals tot nu toe vaak het geval was, en komt de nadruk te liggen bij de muziek in plaats van bij al die bijzaken die de band in de loop der jaren zo'n luguber imago hebben bezorgd.
Dat ze dit keer echt van de goede wil zijn zou opgemaakt kunnen worden uit het feit dat de band een nieuwe demo aan het opnemen is. G-punk era part II moet het plaatje gaan heten. De productie is in handen van M. G. van der G. en zal eind februari in de schappen liggen. De band opereert nog steeds in dezelfde samenstelling: Sander zingt, Jelle en Sjoerd spelen gitaar, Mark bast en Hanne drumt. En ze zijn nog steeds cool.
-Beter.

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst